Lastik basıncı

orjinal hava fabrikanın verdiği değerler önler 31 arkalar 32 dir haberiniz olsun ...

hasang' Alıntı:
4 ünüde 30 yap!bence en ideal hava!

ön 28 arka 30 en idealidir...önlerin biraz daha az omasısın sebebi frenlemeyi kolaylaştırmaktır lastik nekadar esnek olursa yol tutuşu okadar iyi olur....direksiyonuda okadar etkilemez

içeriye sesi yaz kış herzaman mı alıyo yoksa yeni mi başladı....çünkü yazın asfaltında yumuşaması ile çoğu arabadan lasik sesi duyulur...

eyer sürekli alıyorsa ses yalıtımına da bi baktır kapı contaların vs...:good:

atacanates' Alıntı:
hidrojen hava da lastik havası eksilmiyor..
nerden bulcass ki biz bu havayı satılıyomu:)

Hoop beyler bu hidrojen hava da neyin nesi?Kulağıma hoş geldi,hatta kesin yaptırmak lazım,söylemesi bile havalıymış :)

-Benim tekerler hidrojenli...:D

Bir de bi köpük varmış,lastiği hava yerine bu köpükle doldurunca,patlama olayı falan olmuyormuş,lastik miyadını doldurana kadar aynı lastiği kullanabiliyormuşuz.Bilgisi olan var mı paylaşacak?

atacanates' Alıntı:
orjinal hava fabrikanın verdiği değerler önler 31 arkalar 32 dir haberiniz olsun ...

Arabaya göre değişir,bizim kitapta 28-30 diyor ;)

arabanın depo kapagında yazan degerler 3 kişi + bagaj ile önler 2,3 bar arkalar için ise 2,1 bar diyor 1 bar 14,6959 psi degerinde yani önler 33,8 arka ise 30,861 değerine ulasıyor. Bu kasislerde gelen garç gurç:D sesleri (acap sinir bozucu):mad: yanlış fark etmediysem eger lastik basıncı düsükse yapıyor ve amortisörlerden geliyor bu arada 3 lstikçi gezdim hepsi arabaını lastik basınçlarını yanlıs ölçtü ve yanlıs degerde hava bastı en güzeli kendime bir bsaınc olcer alacagım.Kapılardan ses geliyordur diye kapılarıda sprey ile yaglattım sizce değerler fazla mı ? sizin arabalarınızda durum nasıl özellikle corsa larda (2004 twinlerde)
SAygılarımla...
Not:ön arka lastik basıncı olayında da arabanın önünde motor oldugu için lastik basıncı daha yüksek deger olurmus

Geri