Arkadaşlar Meraba.Başımdan geçen bir olayı anlatayım.Aracımda 195 / 55 /15 standart V sınıfı Hız lastikleri takılı idi.Değişme zamanı geldiğinde,aracımın yol tutuşunun biraz daha iyi olacağınıda düşünerekten 205 / 55 / 15 lastik aldım ve taktım.Aradan 5-6 gün geçti.İş icabı Boluya gitmem gerekti.İstanbul otobanına girdim.Bas Allah bas bide ne göriyim.düz yolda 220,Yokuş aşağı 230-240 km yapan araba düz yolda 200 ü,yokuş aşağıya 210km yi geçmiyor.İlk aklıma gelen lastik ebadı oldu.Şimdi 2 şık var ; Araç lastik kalınlığından dolayı sürat yapamıyormu ? Yoksa Sürat yapıyorda Km mi yanlış gösteriyor.Yolda defalarca denemelerim hep aynı.Ankara'ya döndüm servisi aradım,Lastiğin Türkiye distrübütörünü aradım,Son olarak İzmir Best servisle görüştüm.Sonuç ; Kilometre saati kesinlikle doğru gösterdiği,Lastik ebadı büyüdüğünden Aracın son süratlere çıkamadığı kanaatine varıldı.Size tavsiyem Lastikte kesinlikle Fabrika verisi dışına çıkmayın.Yok ben yüksek sürat yapmam,0-100 akselerasyon mühim değil,aracım fazla yakıt yakması problem değil derseniz seçim sizin.Bu olay yeni aldığım 205 lastikler ile 1 haftalık bir tecrübe yaşamama neden oldu.Tabi bunun yanında 195 lastiklere dönmenin maddi kaybı.