opel´e uygun diye bir lastik söz konusu degil jant ölcülerine göre ve orjinal kitapciginda ne yaziyor ise ölcü olarak onu almanizda fayda var yakit performans ve güvenlik acisindan 15" jant varsa üzerinde 195/65/15 -91H almanda fayda var cünkü opellerde amortisörler biraz serttir buradaki 91H aracin maximium 210km kadar güvenligini saglar ve lastik hamuru daha yumusaktir konforlu olur cok cok az derecede yakit artar yumusak olup mekanik sürtürmeyi artirdigi icin, 91V alirim derseniz hafif sert olur fakat 240 km hiza kadar güvenlik saglar, tabi güvenlik bir cok seye göre degisir yol yapisi: islak,kuru,yokus yukari yokus asagi,egimi,micirli,vs...yada sizin aracinizin ön takimindan jant balasindan tutunda direksiyonu kadar vs.. lastik markasi olarak Almanya ADAC testlerine göre en iyi lastik Continental ben aldim cok güzel lastik. Avrupa test sonuclarina göre piyasadaki en iyi lastik Goodyear hatta bugün 4 tane aldim sirket arabasina cok güzel lastik...aynisindan Ankarada iken babamin arabasinada aldim araba o kadar yüklenmeme ragmen ABS ye zor gecti okadar yolu güzel kavrayan lastik, sunuda demeden gecmek istemem arabani bozulur yolda kalirsiniz tamir ettirir devam edersiniz ,fakat lastik kalitesi ve fren sistemi can demektir gidip te ondan bundan duyup ucuz cin mali lastik almayin hatta ve hatta lastikcilerin "abi söyle bir lastik var süper 100 cift sattm bir tane sikayet gelmedi" laflarina inanmayin o bahsettikleri lastiklerin hic birisini bu avrupa testlerinde göremezsiniz buna lassa da dahil petlasda vs..
son bir sey ön ve arkalarda farli marka ve model lastikleri kullanmayin her marka modelin kendine göre gelistirmis oldugu kavrama sekli vardir düsük hizlarda bir sey hissetmezsiniz fakat yüksek hizlarda frenlemeler asil tehlike ortaya cikar ve ayrica aracin zaman icersinde arka takim ve ön takim balans ayarini bozar..