lastik hava basınçları

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan eyyup29
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eyyup29

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
selamlar. Arkadaşlar lastik ebatlarına göre, tipine göre ve uzun yola giderken hava basınçları kaç olmalı bi yardım ltf.Ben kışlıklara 195-65-15 ön 32 arka 34 vurdum fazlamı acaba. Yazlıklara ne vurayım tşk.

Eyyüp ÖZTÜRK

Normal de 30-32 basıyorlar, yazım tatil için yola çıktıgımda bagajda yük oldugu için servis sizi yazdıgınız gibi 32-34 basmışlardı.

benim arabanin depo kapaginin icinde yaziyo ona gore ayarliyorum. buyuk ihtimalle senin arabanin da ya kapi esiginde ya depo kapaginda ya da kullanma kilavuzunda yaziyodur. ordan bakip fabrikanin belirttigi kadar hava basman daha dogru olur...

selamlar. Arkadaşlar lastik ebatlarına göre, tipine göre ve uzun yola giderken hava basınçları kaç olmalı bi yardım ltf.Ben kışlıklara 195-65-15 ön 32 arka 34 vurdum fazlamı acaba. Yazlıklara ne vurayım tşk.

Eyyüp ÖZTÜRK

Önler 32 arkalar yüke göre 30 veya 32. 34 biraz fazla olmuş 32-32 ideal özellikle kış aylarında

ancak benzinlikteki ölçüm aletleri ile lastikçilerdeki aynı değerleri vermiyor haberiniz olsun. lastikçi tanıdığınız varsa orada hava basmanızı tavsiye ederim

benim arabanin depo kapaginin icinde yaziyo ona gore ayarliyorum. buyuk ihtimalle senin arabanin da ya kapi esiginde ya depo kapaginda ya da kullanma kilavuzunda yaziyodur. ordan bakip fabrikanin belirttigi kadar hava basman daha dogru olur...
bu araçlar ile ilgili verilen kullanma kılavuzları ve depo kapağıda yazan bilgiler avrupa standartlarında bilgilerdir. benim aracımın depo kapağında yazan bilgiye göre; en ekonomik sürüş için önler yaklaşık 39, arkalar ise 37 civarında. ben veya bir başkası bu bu havayı Türkiye yollarında lastiğe basarsak, ya zıplamaktan kafamız aracın tavanına vura vura beyin kanamasından gideriz :) yada her 6 ayda yada 1 yılda bir yeni lastiklere para veririz. lastikleri deneme yanılma yoluyla idealini bulursunuz.

Geri