lastik ömrü yardım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan seko40
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ama 3-4 ay geçen sene kullanılmış yani geçen sene alınmış rafda durmuş kılcal filan görünmüyor dedi usta

Serkan hemşerim kullan gitsin hiç bir şey olmaz. Araçlarımız yarış aracı değil neticede hiç bir şey olmaz...

Aynen oyle, Ford Sierrada ekonomik dusuk donme direnci olan 1999 uretimi Bridgestone B381 vardi. Kuru yolda bile sert yokusta arabayi patinaja dusuruyordu. 5 senedir Lassa Impetus var, ne catlak ne bir sey, yagmurda kacirmiyor. 2000 Opelin fabrikasyon Firestonelari yanaktan iki sene baloncuk yapinca, Michelin XH1 Energy taktirdik, 5 senede, yanaklar catlamisti, direksiyonu cevirince kuru havada lastikler ciyakliyordu. 4 sene oldu Lassa Impetus Revolar, yeni gibi, yanaklarda ne catlama ne bir sey, yol tutusu 5 basar. Keza, 2001 Toyota Corolladan fabrikadaan monte ekonomik Bridgestone lastigi 2007de degistirdik, biraz gitmisti. P400 Aquamile yerli taksiler icin yapilan Pirelli lastige cevirdik, 5 senedir canavar gibi gidiyor. Bir 5 sene daha gider diye dusunuyorum. Benim arazi aracinda, 2002 uretimi Lass da Competus A/T var, yagmurda filan kacirmiyor, kayaya mukavim yanaklari var, disleri yariya bile gelmedi. Hiz yapmiyorum, bir 10 sene daha cikarir herhalde.
Arkadaşlar lastiklerin verimli olup olmadığını çok basit anlarsınız. Örnek yağmurlu bir havada frenleme yaptığınızda araç kayıp gidiyor ise zaten lastiğin hayatı kaymış demektir istediği kadar dişi olsun. Ama araç yapışıyor ise kullanmaya devam ;)

Arkadasim, bence lastik markasini degistir. 2007 uretimi 2008 montaj Kumho MX lastigim var, ne catlagi var, ne de yagmurda kaciriyor. Araba da Corvette. Ustunde belki 1000km vardir 5 senede. Yani devamli yatiyor, ona ragmen.
Ya nasıl ustalar var ! Rot Balanscıyım, Bir lastiğin raf ömrü kullanılmasın 5 yıldır!Arabanın altına atılmasa dahi o lastiğin ömrü 5 yıldır.5Yıldan sonra o lastik çalışmaz 2-3 sene daha nereye gidiyorsun hızlı ve yüksek model bir araçta can taşıyacaksın 2006 modelse işe yaramaz lastiğin kauçukları ölmüştür artık çatlamıştır :/

benim arkalarda 2002 tarihli çatlama yok dişi iyi sac jantlara taktım 3 5 ay kullanıp kaldırıyorum çok derin çatlak yoksa kullan gitsin masrafa gerek yok ama saklamasını iyi yap güneş nem yok jantın üzernde kalıyorsa yarı havasını boşalt yıllardır boyle kullanıyorum ben

benim arkalarda 2002 tarihli çatlama yok dişi iyi sac jantlara taktım 3 5 ay kullanıp kaldırıyorum çok derin çatlak yoksa kullan gitsin masrafa gerek yok ama saklamasını iyi yap güneş nem yok jantın üzernde kalıyorsa yarı havasını boşalt yıllardır boyle kullanıyorum ben

Ben yazlık ve kislik 2 boris jant takımı kullanıyorum ve depoda saklıyorum, saklama koşulunda lastiğin yarı havasını almak mi gerekiyor dostum ? Neden ?

Saygılar.
HTC cihazımdan gönderildi.

Ben yazlık ve kislik 2 boris jant takımı kullanıyorum ve depoda saklıyorum, saklama koşulunda lastiğin yarı havasını almak mi gerekiyor dostum ? Neden ?
Ben çıkarttığı gibi koyuyorum da.

Saygılar.

Saygılar.

Geri