Falken diye bir marka var. Bu aralar internet sitelerinde çok karşıma çıkıyor. Bunu alan kullanan var mı? Nasıldır?
---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 13:59 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 13:53 ----------
Hankook michelin e göre 40 TL daha ucuz. 40 TL için michelin i tercih ederim gibime geliyor..
40 TL için Hankook almaya değmez, lastik denen şey 1-2 sene kullanılmıyor.
İlerde arabayı değiştirip yeni araba alırsam ilk iş lastik ebatlarını kontrol ederek piyasa fiyatlarına bakmak olacak. Ara model mi diyorlar bunlara tam bilmiyorum ama az kullanıldığı için fiyatları oldukça yüksek.
Kayınpederimin aracında Falken lastikler var, alındığı sene iyiydi ama bir sene sonra gerçek yüzünü göstermeye başladı. Lastikler şu an üçüncü senesinde zemine tutunmada büyük sıkıntı var, kuru zeminde biraz hızlı kalkış yapılsa hemen patinaja başlıyor, ıslak zemin performansı çok kötü, frende ABS daha çabuk devreye giriyor, bana göre bu lastik aracını elden çıkaracaklar için.
Michelin; Toplamda 3 takım yazlık eskittim, bir takım kışlığını da 7 sezon kullandım. Yumuşak yapısı nedeniyle bir çok açıdan (yakıt tasarrufu, performans, yol konforu, lastik sesi) avantaj sağlayan bir marka ama bu tür lastiklerin en büyük düşmanı bozuk zeminlerdir. Bozuk zeminde kısa ömürlü oluyor, düzgün zeminde bence parasını hakkını veren bir lastik.
Petlas; Altı ay kadar kullandım. Sert yapısı nedeniyle dayanıklı bir yapıya sahip. Fiyat bakımından da iyi seviyelerde ama otoban/asfalt kullanımında lastik sesi rahatsız edebilir. Bozuk zeminde dayanıklı ama yol konforu zayıf. Kullananlar araçlarının amortisörleri eskimiş zannediliyor.
Lassa; Yeni bir yaz lastiği serisi çıkarmış, etiket değerleri güzel, ses seviyesi haricinde Michelin'in değerlerine sahip, fiyat olarak da uygun, kullanmadığım için al veya alma diye yorum yapamam.
75*70*13 ebadını kullanan araçları tercih etmek gerekir ama bu tür araçlar genelde eski nesil oluyor .