Lastik Yük ve Hız Endeksi

alibayindir2003

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Katılım
25 Eki 2014
Mesajlar
185
Tepkime puanı
2
Puanları
18
Yaş
42
Arkadaşlar kış lastiği alacağım aracımın kitapçığında lastik ile ilgili değerlere dikkat etmez iseniz aracınız sigorta dışı kalabilir diyor. Şimdi lastik alırken hep ebatları dikkate alıyoruz yalnız bizim lastiklerde 215/50/17r 91V yazıyor hız v yük endeksi 91 . Kitapçığa göre bu değerleri taşıyan bir lastik almalıyız. Sizler buna dikkat ettiniz mi? Yoksa ben gereksiz bir takıntı mı yaptım? Ayrıca hangi marka lastik bizim araçların için daha uygun sizce ?
 
Ynt: Lastik Yük ve Hız Endeksi

değerler tabiki çok önemli.bazı arkadaşlar maalesef bunlara dikkat etmiyor.91 olması 1 lastiğin taşıyacağı yük anlamına gelir 1 lastik yaklaşık 600 kg yük taşır.91=600 kg x 4 = 2400 kg 4 lastik aracın max yüklü halinde taşıyacağı yüktür. bundan fazla yüklemek risklidir. ama 94 yada 101 olması sıkıntı yaratmaz ama 91 den daha düşük alamazsınız. V değeride max hıza dayanacağı hızdır.V yazan 12 saat sürekli 270 km hızla gitmek anlamına gelir.böyle bir hıza araç zaten çıkamaz.V yerine H olabilir.(H=210 km civarı).yanlız kışlık lastiklerde değerler lastik daha yumuşak olduğu için genelde T yada H olur bizim araçlara.
 
Ynt: Lastik Yük ve Hız Endeksi

godyear ug8 almak istiyorum bu lastik uyar mı? Ya da bunun yerine f/p iyi önerebileceğiniz bir lastik var mı?(Ankara' da kullanacağım)
 
Ynt: Lastik Yük ve Hız Endeksi

dali83 link' Alıntı:
godyear ug8 almak istiyorum bu lastik uyar mı? Ya da bunun yerine f/p iyi önerebileceğiniz bir lastik var mı?(Ankara' da kullanacağım)

Ben UG8 kullanıyorum şu an, tavsiye ederim.
 
Ynt: Lastik Yük ve Hız Endeksi

hafta sonu aracıma michelin alpin 5 taktım.geçen sene ug8 kullanmıştım.(GTC de 235 50 18 -101 Y XL ölçüde)michelinler kesinlikle ug8 den daha sessiz ve konforlu.kardeşimin aracınada ug9 aldık.ikimizin aracıda aynı ama michelin daha iyi yol tutuyor ve daha konforlu.benim kişisel tercihim.kimi insan michelin bizim yollara dayanmaz der ama kullanmaya dikkat ettikten sonra sorun olmuyor.kışın konu güvenlik olunca 50-100 fazla ver iyi olsun.sonuçta can taşıyor
 
Ynt: Lastik Yük ve Hız Endeksi

Kisliklarim continental ben alirken 95v aldim. Az fazla verdim ama olsun.
 
Ynt: Lastik Yük ve Hız Endeksi

aslında bugün üçünüde sordum alpin e 420 tl, continantal e 425 tl , ug8 e 400 tl dediler. hangisini alacağıma karar veremedim almaktan vazgeçtim. 20 30 fazla vermek sorun değil de alpin çok yumaşak daha önceki aracımda bir lastiğim durup dururken balon yaptı, conti testlerde falan iyi ama herkes ug8 al diyor. en son heralde gidip farklı bişey alacam :)
 
Geri
Üst