Lastiklerde Ses Seviyesi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ndipi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ndipi

Bölüm Sorumlusu
Yönetici
Moderatör
Bilgi Girilmemiş
www.engelsizdostlar.com
Arkadaşlar yazlık lastiklerde ses seviyesi ne kadar olması gerek?

Gürültü Seviyesi Değeri (Dış Yuvarlanma Gürültüsü)
Lastik etiketi üzerinde hoparlör sembolü ile temsil edilir ve lastiğin yol ile teması sonucu çıkardığı gürültü seviyesini gösterir. Bu hoparlör en fazla üç adet ses dalgasına sahiptir ve tek dalga ile temsil edilen bir lastik yasal sınırın 3 desibel altında ses çıkarır. İki adet ses dalgası ile temsil edilen lastik yasal sınır ile bu sınırın 3 desibel altı arasında bir değerde olduğunu gösterir. Üç dalga ile temsil edilen lastikler ise yasal sınırın üzerinde olduğunu gösterir. Tek dalga ses değerine sahip bir lastik üç dalga ses değerine sahip bir lastiğe göre 4 kat daha sessiz yol alır. Kısaca gösterilecek olursa,

))) Üç siyah dalga : Yüksek ses seviyesi
)) İki siyah dalga : Belirlenen üst sınır ile bunun 3 dB altı arasında
) Bir siyah dalga : Belirlenen üst sınırın 3 dB altında olduğunu gösterir.
Ses dalgalarının sayısı arttıkça lastiğin gürültü seviyesi doğru orantılı olarak artar.

Kaynak: Vikipedi

Benim kullandığım yazlık lastikler, 71db 2 halka.

Şimdi bir lastiğe bakıyordum veri olarak 68dB diyordu. Bende merak ettim en az değer ne kadar diye bu 68dB o zaman fena sayılmaz sanırım.

68 DB baya düşük bir değer. Zaten en alt sınır 66 olması lazım...

Alican'ın yazdıkları ile değerlendirdiğimiz de gerçekten baya düşük bir değer.

Alican senin yazının değerleri ile karşılaşınca baya bir ses farkı olacağı kesin.

Baktım ;) eyvallah ses konusunda bilgi isteyen arkadaşlar içinde artık bir konu oldu bence.

70-71 desibel kış lastiklerinin ortalama ses değeridir.
68-69 desibel yaz lastiklerinin ortalama ses değeridir.

Geri