lastikleri 4-5 cm eğrildi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan firakog
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

firakog

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkdaslar öncelikle meraba; arabam corsa 2006 silverline
arabamla dün sabah virajı alırken ıslak asfaltta kaymaya başladı sonucunda durduramadım en son care önden girmektense el frenini çektim yandan vurdum ve iki tekerlekte içeri 4-5 cm eğrildi ve altındaki plastik kırıldı birasda eğrildi arabanın görünürde hiç bi yerınde birsey yok yalnız arabayla hareket etmeye calıstıgımda sıkıntı yok ama yolda müthiş geziyor kafasına göre sağa doğru çekiyo sizce bu cok büyük bi sıkıntı mı ne kadar patlar değişmesi mi yapılmasımı gerekiyor suan teknık servıste bakılacak....

geçmiş olsun

Forum Kurallarımız
Amaç: Opel Markasının Kalitesi ve Güvenine paralel şekilde Elit ve Seçkin bir yapıyla, her alanda kurallara uyan aktiviteler yapıp gayriresmilikten uzak olarak Tüm Opel Severler arasında yardımlaşmak...

01- opelim.net'e üye olan kullanıcıların kayıt olurken verdikleri e-mail adreslerinde mutlaka ad ve soyad geçmesi gerekmektedir. Aksi takdirde üyelikleri iptal edilecektir. Daha sonradan e-mail düzenlemesi yapan kullanıcılar, eğer e-mail adresleri belirtilen kritere uymuyorsa üyeliği silinecektir... opelim.net'e üye olan kullanıcılar, kendini ÜYE ARŞİVİ başlığı altında tanıtmak zorundadır. Aksi takdirde açtığı konular ve mesajlar silinecek gerekirse kullanıcıya uyarı verilecektir. Forumda yazılan mesajlardan, tamamen mesaj sahibi sorumludur. Şahısların yazdıkları mesaj ve yorumlardan dolayı www.opelim.net hiçbir sorumluluk kabul etmez.

Arac gezıyorsa rot ayarını kesınlıkle bozmustur carpmanın etkısıyle tekere baglı rot salıncak baglantılarıda zarar gormustur..
Bu sekılde kullanmanız buyuk bır rısk tekerlegın yerınden cıkması dıreksıyon dan bagımsız calısması bıle an meselesı acılen alt takım kontrolu yapılmalı..

dostum önelikle tesekkurler zaten teknık servıse gitti
arac zaten yolda kafasına gore gezıyor benden bagımsız dıreksıyonu sola dogru tutunca duz gidiyordu sence ciddi bir hasar mıdır bu yapıldıgında eskısı gıbı olurmu

rıca ederım kaporta ve sasede sapma yoksa salıncak rot aks gıbı parcalar yenılenır tekrar olcum yapılır gönyesıne getırılır merak etmeyın.

Sert vurduysanız servis fiyatını söylüyorum 500-750 civarı...

Büyük ihtimalle rot ayarı bozulmuş ve rot başları zarar görmüş aracınızda yapıldığı takdirde sorun ortadan kalkar diye düşünüyorum.

hızını bilmeden, aracı görmeden kimse bişey diyemez, taşıyıcı, salıncak da yamulabilir. O zaman masraf katlanır. Çok basit birşey de olabilir. Geçmiş olsun. Kontrol edilecekler
Ön: Jant,Balans,Rot, Salıncak,Aks, Taşıyıcı Vs. vs.

Gözle kontrol yerine, önce lastikçiye gidip, jant düzeltme ve balansa bakın
Ardından bence ilk önce rotçuya gidin, hasarlı parçaları söylesin ve servise gidin oradaki görüşe göre de değiştirin parçaları. Rot ayarını yaptırın, sonra frende vs. spin eğilimi, çekme vs. de oluyorsa şaşeciye gidip ölçtürün ve düzelttirin aracı.

4 gundur gece gundduz calısıyorum bol bol alt tabla degısıyorum vırajı hızlı gırıp bankete carpan araçların genelde alt tablası egılır. bugun pazar olmasına ragmen 4 tane aracın alt tablasını degıstım su an servıs te 3 tane daha aynı dertten muzdarıp arac var.

Geri