Lastiklerin kullanım süresi hakkında

Raf ömrü 5 yıl...Kullanım şartlarına göre değişiyor ama rafta bile bekletsen 5 yıl sonra kullanırken düşüneceksin...

Bence acilen değiştirmelisiniz. Benim 2,5 yıl / 66 bin km oldu. Acilen değiştirmeliyim.Ne almalıyım ? Sizce kış lastiği mi almalıyım. Şu ara sabah sıcaklıkları 1 derece civarlarında.

Yanılmıorsam mıchelın lastıklerın uzerınden uretım veya son kullanma tarıhı bulunuor.

ben 2003 model lastikle geziyorum yüksek yükte hız yapmazsanız bişey olmaz bunu emin olarak söylüyorum

azraille pazarlık mı yaptınız ki milleti yanlış yönlendiriyorsunuz. olmuşken bir de garanti verseydiniz bari.
ben 3 yıllık 40.000 km. deki sıfır gibi lastikleri geçen yıl değiştirdim.
fren mesefesi bariz uzamıştı, olur olmaz yerde abs devreye giriyordu.
lastik sadece patlayacağı korkusu ile değiştirilmez.
eskiyen lastikler özelliğini yitireceği için;
yeniler gibi yol tutmaz, sertleştiği için yola tutunması azalır dolayısı ile önden -veya arkadan kayma eğilimi gösterir.
-fren mesafesi uzar, yağmurda karda daha çabuk kayar ve kızaklar.
-lastik sesi artar. vs.
bunlar beni için önemli değil lastik yarılmasın ben binerim diyorsan onun zaten hiç bir garantisi yok.
sert girdiğin kasiste, veya tümsekte vs. başka sebeplerle yeni lastik belki hiç bir şey olmayacakken senin lastikler hiç şüphen olmasın bir yerde ya yanaktan ya da tabanından yarılacaktır.
açık yüreklilikle söyleyeyim bu zihniyetteki insanlara bir şey olduğunda üzülmem, ama başka birisinin canına malına gelecek zarardan korkarım.

DOT4508 türünden bi ibare var..08 yılın yani 2008 in 45ihaftası üretilmiş manasına geliyor.ben de yeni öğrendim :D

dot benim 25 10(25.hafta 2010) 30 bin km yağtım ama lastikerin dişlerini ölçtüm kaba taslak 4.5 -5 mm civarında ortakadiler acaba daha bir 10bin km daha götürürmü bunlar beni?

Geri