lastklere nitrojen basılması

uzman8181

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar lastiğe nitrojen bastırmak iyimi kötümü araştırdım iyi ama lastik genç ısınıyor ve geç ısınınca yol tutuşu geçikiyor deniyor sizin fikirleriniz nedir:)

bende bastırdım bir sıkıntı yok

Mythbusters bu konuya el atana kadar tartışılmaya devam edecek sanırım. :)
Bende de var.
- Çok bi farkını gördüm mü? Hayır. Sadece lastik havaları çok daha uzun süreler sabit kalıyor ve ufak çivi, vida saplanmalarında lastik daha geç iniyor.

- Bir zararını da görmedim.

Benzinliklerin hava basma makinelerinin çoğu tam ayarlı olmadığından, bu şekilde devam ediyorum.

Bu konu uzun uzun tartışılmıştı daha önce...Yinede görüşümü belirteyim;

yeşil sibop kapağı,havalı ismi ve lastik başı 5 tl masrafından başka bi numara yok...

lastik geç ısındığı yada ısınmadığı için ömrüde uzuyormuş deyip serviste bastılar nitroyu itirazda edemedim.o gün bugündür kullanıyorum sık sık hava basmaktan kurtulduğum için mutluyum.

Bu iyi birşey de nitrojen doğası gereği geç ısınır. Şimdiki lastikler de biraz ısınmadan performanslarını sergileyemezler. Kışın nitrojen basılmış lastikler tam olarak ısınmayı sağlayamazlar diye düşünüyorum. Bence kışın nitrojen kullanımı uygun değildir demesek de normal hava daha iyi olacaktır düşüncesindeyim.

Son düzenleme:
Çok özetle nitrojen yani azot zaten atmosferin 78'ini oluşturuyor. Normal Hava yani atmosfer de %21 oksijen kalan yüzde 1 de ise su buharı var. Amaç su buharını dışarı atarak, lastiğin çürümesini sağlarken, oksijeni de almayarak ısınmasını da önlemek

Geri