led li devre kurucam önce göstergelere

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan warsem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
internette meshur bi led gösterge var reno9 göstergesi ledler piyasaya ynei çıktıgında çok para lar harcanarak ypaılmıs ve deaflarca değiştirlimiş en son genş açılı superflux ledler de karr verilmiş o yazıları arıyorum şimdi led konusu benimde çok ilgimi çekiyor çünkü

ben almanyadan ebaydan aldım 5 euroya zamanında aldım zanettimki hazır ledli kit falan bir geldi 3 kağıt şema nasıl ledli yapılıcağına dair göstermişler :D içinede ledleri koymuşlar küfür eder gibi :D

hakkten küfür gibi:D peki nası yapılıomuş?

image040.jpg

Buğra nın karanlık diye söylediği gösterge benimki oluyor:)
panelde 4 adet yuva var aydınlatma için normalde kullanılan lamba park lambaları ile aynı.
resimdeki gibi olmasına razıysan seriyle paralelle uğraşmana gerek yok.beyaz park ledi alıp direk oraya lehimleyip (polariteye dikkat ederek) kullanabiirsin.
tavsiye istersen şimdiye kadar olanları unut! şerit led al göstergeyi sök.ibreleri arkasından kağıtlarıda çıkar.rakamlara gelecek şekilde yapıştır.paneldeki orjinal duyların lambalardan ayır duylara kablo lehimleyip ledlere bağla.toplamadan önce kağıtları takıp dene fazla aydınlatabilir far anahtarındaki ayar potu ledde işe yaramıyor.400 500 ohm direnç bağlaman gerekebilir.

image040.jpg

Buğra nın karanlık diye söylediği gösterge benimki oluyor:)
panelde 4 adet yuva var aydınlatma için normalde kullanılan lamba park lambaları ile aynı.
resimdeki gibi olmasına razıysan seriyle paralelle uğraşmana gerek yok.beyaz park ledi alıp direk oraya lehimleyip (polariteye dikkat ederek) kullanabiirsin.
tavsiye istersen şimdiye kadar olanları unut! şerit led al göstergeyi sök.ibreleri arkasından kağıtlarıda çıkar.rakamlara gelecek şekilde yapıştır.paneldeki orjinal duyların lambalardan ayır duylara kablo lehimleyip ledlere bağla.toplamadan önce kağıtları takıp dene fazla aydınlatabilir far anahtarındaki ayar potu ledde işe yaramıyor.400 500 ohm direnç bağlaman gerekebilir.

şerit led üzerinde zaten direnç yok mu bidaha mı direnç yapıcam?

fazla aydınlatabilir o yüzden yazmıştım..sorun olmaz dersen bağlamanada gerek olmaz;)

hmm anladımm:) evet ozamn olabilir bağlarım direnç ışığa göre

Geri