[quote author=MeRt link=topic=3433.msg77332#msg77332 date=1324836330]
Aşağıya alıntı yaptığım bilgiler DH'den OnTEC adlı üyeden alıntıdır. Bu işin eğitimini almış sektörde de çalışmış biri olarak yaptığı paylaşımı bilgilendirici bulduğumdan paylaşmak istedim.
biraz bu işin eğitimini aldım ayrıca sektörde 2 sene kadar çalıştım deneyimlerimi paylaşayım genelde bilgi eksikliğinden çok eleştiri alıyor lpg sistemi.
yazacaklarım sıralı sistemler içindir.
arkadaşlar lpg kitleri beygir güçlerine göre değişiklik gösterir 90 bg kadar standart sistemler ayar hatası yoksa performans kaybettirmez, 75 bg lik bir 1.4 araca lpg uygulandığı zaman 4.000 4.500 devirden sonra lpg enjektörlerinin hızı yetişemediği için araçlarda bayılma olabilir ama standart kullanımda bunun hissedilmemesi gerekir.
güç düşüklüğü var ise budurmda gaz ayarları yanlış olabilir gaz oranının fazla yada eksik olması aynı şekilde yakıt oranının yanlış olup verimsiz yanma oluşturacağından performans kaybettirir. ayrıca arıza ışığını yakacaktır.
lpg benzin ile 1e1 yanmaz lpg nin benzine göre %10 daha fazla alınması gerekir yani 1 lt benzin yerine 1.1 lt gaz kullanılmalaıdır 1e1 alım fakir karışım yaratır buda 1 yanma odasının fazla ısınmasına orta vadede piston ve gömleklerde aşınmayı aracınızın kara duman atmasını sağlar. ayrıca hasas elektronik ölçüm yapan araçlarda arıza ışının yanmasını sağlar.
aynı şekilde performans artsın diye uygulanan gaz açma işlemide zengin karışım oluşturup yukarıdaki sebeplerin aynısısın olmasını sağlar.