dün itibariyle lpg kitimi sorgulamaya basladım. istanbul içinde sakin kullanıyorum gaza çeyrek bıle basmıyorum 21 kuruş cıvarı tuketımım var. dün gece fulleyıp yola cıktım. allah ne verdiyse sureklı bastım 200-220 arası 10 dakkaya yakın seyahat ettim. diğerlerinde de şehir içinde sürekli asıldım gaza. her kalkışımı patinaj ile yaptım ve aynı gazcıya girdim. sonuç 113 km de 25 tl. yani 22 kuruş. bu nasıl mümkün oluyor. arabamı sanki bir işletme gibi düşünmeye başladım. 20 kuruş sabit gideri var, her km de basarsan 2 kuruş basmazsan 1 kuruş yakıyor bir akıl verin nedir buna sebeP?
Size bir tavsiyede bulunacağım. İşin şu "Allah ne verdiyse sürekli basma" işini dikkatli şekilde yapacaksanız, LPG ve Benzin deponuzu tamamen fulleyip yapın. En az 70-80 km yüksek devirli gidin. Döndüğünüzde hem LPG hem benzin yakıp yakmadığınızı kontrol edin. Maalesef LPG sistemlerinin bir çoğu aracınız 4000-5000 devirlere çıktığında size hissettirmeden LPG yi kapatıp benzin yakar! Siz de basıp basıp yakıt çok az farkediyor zannedersiniz. Ama işin gerçeği 22 krş LPG ve belki de 15 - 20 krş de benzin tüketmişsinizdir...
Bunu yapın sonra görüşelim. Büyük ihtimalle LPG kitinizi daha fazla sorgulayacaksınız.