Arkadaşlar merhaba,
Arabamı satın aldığımda voltran sıralı sistem lpg dönüşüm sistemi üzerinde takılıydı.Araştırmacı ve meraklı olmam ayarları gözden geçirilmesini için
Izmir 5.Sanayi sitesinde hizmet veren Voltran Ege bölgesi distributörü AKDAL OTO'ya gitmeme sebep oldu.Arabam belli devir aralıklarında silkeleme yapıyordu.Araştırmalar sonucunda buji ve buji kablolarının değişmesi gerektiğini söylediler, değiştirdim.Fakat sorun giderilemedi.Aksine eski ayarı bozuldu, arabam daha fazla yakmaya başladı.Geçtiğimiz günlerde tekrar gittiğimde ustabaşı Ali abi gerekirse tüm tesisatı yeniden yapıp arabayı düzelteceklerini söyledi.Arabanın ilk montajı yapılırken V motorun sağ bloğuna gitmesi gereken gaz enjektör kabloları sol bloğa, sola takılacaklarınsa sağ bloğa takıldığını farkettiler ve hemen hatayı düzelttiler.
Şuanda yakıt tüketimim şehir içi 16-17lt(0,22-0,23YTL) şehir dışı 120km ile 12-13lt(0,17-0,18YTL) arasında.Gerek tüketim, gerek performans olarak çok memnunum.Benzinde ve gaz ile yaptığım 0-100 km testlerinde 10.2 saniye her iki yakıtla da değişmedi.Aracına LPG bağlatmayı düşünen arkadaşlar kontak kurarlarsa montaj konusunda kolaylık ve indirim yaptırabilirim.Sağolsunlar AKDAL otomotiv çalışanları şimdiye kadar beni hiçbir konuda üzmediler.
Telefon numaram : 0536 9406222, eğer direk gidecek olursanız Ali abi'yi yada İrfan'ı bulun ve 35ABA33 Omega-Emre' derseniz elinden gelen kolaylığı sağlayacaktır.
Ayrıca AKDAL otomotiv VOLTRAN bayisi olmakla birlikte VOLTRAN 'marka kitleri üreten kişinin abisi.Bu yüzden yedek parça ve yetersiz servis gibi sorunlar yaşamazsınız.
Saygılarımla
Yunus Palo