Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
evet Zavoli kullanmıştım (a kasa vectra gt x20xev) iyi bir sistemdir ancak bir sorunu vardı o da TAM GAZ yaptığınız vakit 5500 devir civarlarında kendiliğinden Benzine geçmesi sonra gazdan ayağınızı biraz kaldırınca tekrar LPG'ye dönmesiydi. sizde bu sorun olmuyor mu hiç denediniz mi?
bence o bir sorun değil motora lpg yetmiyor diye motorada zarar vermesin diye sistem benzine geçiyor..
bence bir sorundur ve çözemiyorlar.
motora LPG yetmiyor değil, Zavoli Sistemi motora yetmiyor.
araca yüklendiğin bir anda 5000-5500 devir civarından itibaren bu geçişi yapıyor ve o devirlerde araç daha savunmasız yani düşünsenize o yük altında birden bire LPG kesilip benzin geliyor; LPG sistemi durup benzin sistemine geçiyor. ister istemez bir boşluk oluyor asıl zarar budur.
Aldesa daha başarılı bir sistem çünkü doğru ayarlar yapılınca benzinden daha performanslı oluyor.
Zavoli kullandım 100 üzerinden 95 veriyorum.
Aldesa kullanıyorum 100 üzerinden 105 veriyorum.
ben geçen hafta aracıma zavoli lpg kiti taktırdım. Birebir rakamlar üzerinden konuşayım. Aracıma 30Tl lpg aldım. 14.35 LT geldi. litre fiyatıda 2,09TL.
buna nazaran hesaplayacak olursak.
14,35 LT x 2,09 LT fiyatı / 130 KM yapılan yol
yani şehiriçi kilometrede 0,23 krş şuanki ölçümlerim.
Bakalım hafta sonu uzunyola çıkacağım Allah izin verirse.
Benzinliyken İstanbul'a gitmiştim, o zaman uzunyolda kmde 0,25 Krş yakmıştı.
Bakalım lpg ile ne kadar olacak. Bayramdan sonra paylaşırım sizlerle.