lpg 'li OPEL memnunıyet derecesi!!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan M.YILDIZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bu sorun Opellere özgümüdür bilmiyorum ama , LPG li opellerde sık yaşandığını öğrendiğim bir sorunu bende yaşadım.
Zavoli kiti vectra 1.6 aracıma ocak ayında taktırmıştım. 5 aydır sorunsuz bindim.Geçen hafta kesiklik silkeleme gibi sorunlar başladı. Baktırdım, ateşleme bobini değişecek dediler. Bobinin gideceği varmış dedik 200 YTL verdik , bobin değişti. Ancak ateşleme bobini ni LPG bozuyor şeklinde yorum yaptı birkaç usta. Yeni takılan bobinle 200 km. yaptım, sorun gene başladı. Takılan bobinde gitmiş, bu LPG nin bobini bozma durumu doğru sanırım. Eğer öyleyse yandık, zırt pırt 200 YTL ver bobin değiştir. LPG bu tür maliyetli sorunlar yaratıyorsa , aracı elletmemek daha mantıklı. Yakıttan kar edecz derken, para başka yere kaçıyor. Sorun benim araçta yada montajdamı diye soruyorum kendime ama, birkaç ustadan aynı şeyi duyunca , sorunun genel olduğuna kanaat getirdim.
isminizi mesajınızda göremedim sayın abicim sizin sorununuz gerçekten insanı çileden çıkaran bir durum benimde başıma geldi.sıralı sisteminiz
ateşleme bobininden bir kabloyla güç alıyordur muhtemelen ustanıza götürürseniz söyliycektir size.o güç kablosunun ateşleme bobininden değilde başka bir yerden rahatlıkla alınabiliceğini söyleyebilirim size sorununuzun düzeldiğini sizde görüceksiniz.ayrıca şunuda söyliyim lpg nin bobini bozması durumu söz konusu olamaz bile.
 
astra 1.4 - benzinde 260 ytl (o da minimum ) sarfiyat yapan aracım lpg de 150 ytl ye ( bu da maksimum ) düştü.
lpg yi kesinlikle tavsiye ederim arkadaş. ancak lpg işini işin ehline yaptıracaksın. yoksa omegacı arkadaş gibi dövünür durursun.
ankara da yaşayanlara tavsiyem sitelerde ergünler oto. sahibi biraz kıl ama aracınız size kıllık yapmaz o garanti. ha birde simit depo yaptırın bagaj size kalsın.
ben 1 yılda amorti eder diye hesapladım 9.ayda lpg işi bedavaya geldi.
illa astra olmasıda gerekmiyor. patronumun mondeosuna,arkadaşımın daciasına,şirketin araçları albealara da lpg taktırdık sonuç süper.
 
bende 2006 vectra c var arac90000 de valla çok menmunum prins marka sıralı sistem var takılalı45000km oldu şimdilik sorun yok aracı ikinci el almıştım fazla km yapmadan tüp taktırdım ilk zaman sıkıntı yaşadım oda aracta proplem vardı tüpten kaynaklanan olay deyil oda düzeltildi benzinden performansı biraz daha iyice işin püf noktası tüpü takan ustan bu işin kitabını yazan ve araç üzerine bu yazdıklarını harfiyen uygulayan olmalı bence bu çok önemli sözün özü bugün sıfır arac alıyım ruhsatı çıkarmadan gider tüp taktırım
 
Son düzenleme:
benım aracın ustundede brc var gayet memnunum benzınde 300-330 yakarken sımdı 200-220 arası yakıyo sehır ıcı gayet ıı :)
 
Herkes sistemden çok memnun galiba ama zamanla sorunlar meydana çıkıyor ve giderilemiyor.
 
taktıralı 1,5sene oldu. gayet memnunum. fakat geçende ustam 1,5kilo yağ ilave etti. yağ eksilityor dedi. üstelik en son yağ değişimi 5000 km önce olmuştu. aracım şu anda 137 bin km de. acaba lpg yağ yakmasına mı neden oldu. bir de şu borrpower ı duydum. bir daha ki değişimde katsam. yağ yakmayı kesebilir mi? acil teknik bilgi istiyorum. saygılarımla

alman arabalarının hepsi yağ eksiltiyor diyolar. astranın zaten el kitapçığında da km. d ene kadar yağ yaktığını gösteriyor. ara sıra ilave deceksiniz. ben öyle yapıyorum
 
Geri
Üst