benim lpg zaten cng ye uyumlu sadece kazanım değişir yaygınlaşırsa benm için sorun yok
aynen. benimki de lpg+cng uyumlu. marka omwl. ki sanırım çoğu cihaz artık hem lpg hem cng uyumlu. ancak cngnin sorunu tank olayı. şu an kullandıgımız 30-40-45-60 L lik tankları kullanamıyoruz. sebebini tam olarak çözemedim ama çok buyuk tanklarda depolanması gerekiyormuş. yani ufak arabalarda zor gibi. ama mesela bakın ankaradaki belediye otobuslerine: en son alınan MAN marka otobuslerin tavanında koca bir kabartı göreceksiniz. ben ilk zamanlar klima fln zannetmiştim ama cng tankıymış nerden baksan o tank 200L den aşşa diildir.
bu depolama olayı çözülmeden kullanılmaz heralde. ama istanbulda kullanılıyo fln yazılmış. belki de çözmüşlerdir.
ama şu kesin. bu işe ilk geçenler ucuz ucuz gezerler. sonra yayılmaya başladı mı vergi algı derken lpgyi de sollar. ben hatırlıyorum. lpg bu kdr yaygın diilken biz benzinli şahinle uzunyol yapmıştık. 150bin yakmıştı kmde. millet lpgde şehir içi 30-40 binlerden bahsediyodu. herkes salak muamelesi yapmıştı "niye taktırmadınız lpg, şimdiye çıkarmıstın masrafını" diye... 3000km yol yapmıstık hakkatten fazlasıyla çıkardı...