Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
söküp atacağım ben Atikeri nedir bu kadar kötü reklam olur mu memnunum ama atacam olmuyor böyle![]()
:good: vay arkadaş yerli malı diye neden bu kadar kötülüyorsunuz anlamam ki_?4 senedir üzerinde aracımın atiker 1 kez bile sorun yaşatmadı (sadece oksitlenen 2 sensör değişti 50 tl) performansı süper,yakışı süper,montaj süper enjektörler çıkır çıkır ses yapmıyor.hiç bir yerinden bir damla su bile bi yerden çıkmadı aracımın en ufak yerini bile bozmadı.hatta tamponda bide delik yok lpg dolumu için daha ne deyim size_?İşin ehli olmayan ustalara montaj yaptırıp arabanın kıçını başını deldirip arap saçı gibi baştan savma montaj yaptırıp sonra atiker kötü deyip duruyorlar uyuz oluyorum.enjektörleri çıkır çıkır ses yapan brc de gördüm,zavoli de,landi renzo da...
söküp atacağım ben Atikeri nedir bu kadar kötü reklam olur mu memnunum ama atacam olmuyor böyle![]()
Ford marka bir araca LPG yi tavsiye etmiyorum. Ford motorları soft valve seats olarak tabir edilen yumuşak bir metal alaşımından imal edilmiş süpap yatakları kullanır. Bunlar LPG ile yani kuru çalışma durumunda normalden daha kısa sürede yıpranıp, daha kısa sürede masraf çıkarır. Mühendislik literatüründe VSR (Valve Seat Recession) olarak da bilinen bu hasar için, fayda-zarar hesabını iyi yapıp karar vermeniz iyi olur. Diğer birçok marka için bu dediğim geçerli değil ancak bir kısım Honda ve birçok Ford motorlarında durum budur. Özellikle Zetec motorlar bu konuda dünya çapında mimlidir ve LPG sevmezler. Memleketimizde bazı istisnalar dışında Otogaz kiti satıcı ve montajcılarının çoğu bunu bilmezler, bilseler de söylemezler. Bu sebeple önce iyi araştırın sonra bir Ford'a LPG taktırın. Karşınıza çıkacak,"bir abinin arabasına taktık şu kadar bin km oldu sorun yok" gibi yorumlardansa mühendislik gerçekleri ile hareket edin derim.
İngilizceniz varsa aşağıda bir ford focusun LPG sebebi ile yaşadığı VSR sorununu (36000 km den sonra) bulabilirsiniz
http://newsgroups.derkeiler.com/Archive/Uk/uk.rec.cars.fuel.lpg/2007-04/msg00000.html
ayrıca
bu konuda sorun yaşayan markalarla ilgili bir kaynak
http://www.fuelture.com/magazine/Valve-problems-with-certain-LPG-powered-cars/
:good: vay arkadaş yerli malı diye neden bu kadar kötülüyorsunuz anlamam ki_?4 senedir üzerinde aracımın atiker 1 kez bile sorun yaşatmadı (sadece oksitlenen 2 sensör değişti 50 tl) performansı süper,yakışı süper,montaj süper enjektörler çıkır çıkır ses yapmıyor.hiç bir yerinden bir damla su bile bi yerden çıkmadı aracımın en ufak yerini bile bozmadı.hatta tamponda bide delik yok lpg dolumu için daha ne deyim size_?İşin ehli olmayan ustalara montaj yaptırıp arabanın kıçını başını deldirip arap saçı gibi baştan savma montaj yaptırıp sonra atiker kötü deyip duruyorlar uyuz oluyorum.enjektörleri çıkır çıkır ses yapan brc de gördüm,zavoli de,landi renzo da...