LPG ve Opel Vectra 2.5 V6 CDX ??

BRC SEQUENT 56, şiddetle tavsiye ederim, ben kendi aracımda kullanıyorum, şehiriçi 11,5-12,5 litre arası LPG yakıyorum. bu SEQUENT 56 modeli tam senin araba için, LPG Regülatörü daha büyük, ayarları daha kolay, üzerinde galiba motorola işlemci var.

Arkadaşlar yakıt olayına bi çözüm bulmam gerekiyor.Arabam haddinden fazla yakıyor ve keyifle dolaşma imkanı vermiyor.Bu nedenle LPG taktırmayı düşünüyorum ve bu olayı ığdırda yaptırmam imkansız gibi bişey.LPG taktırıp memnun kalan arkadaşlar nerede ve ne kadara taktırdıklarını bildirirse çok memnun olurum.Yardım ve önerilerinizi bekliyorum!! :confused:

Bu arada benim makinanın bi resmini sizlerle paylaşayım dedim.Umarım beğenirsiniz. ^^ :rolleyes: (Sağ tarafta görünen Ağrı Dağıdır:) )

10032007001aj3.jpg

BRC SEQUENT 56, şiddetle tavsiye ederim, ben kendi aracımda kullanıyorum, şehiriçi 11,5-12,5 litre arası LPG yakıyorum. bu SEQUENT 56 modeli tam senin araba için, LPG Regülatörü daha büyük, ayarları daha kolay, üzerinde galiba motorola işlemci var.

2.5 V6 için hangi sıralı sistemin işlemcisi daha hızlı bilgisi olan arkadaşlar var mı ? ( Önerilen sistemler 1-PRINS 2-BRC SEQUENT 56 3-BRC FAST 4-ZAVOLİ 5-OMVL)

PRINS veya OMVL marka taktır.2 side Hollanda malı lpg de önce Hollanda sonra italya derim.Gaz basınç oranları yüksek alman gerekir.Yosa çelişte sorun yaşarsın sanırım.
www.lpghaber.com
www.otogazhaber.com dan incele uygun olanı bulursun.

Yaw dostlar aracınız çok mu yakıyor sizin anlamadım. Bende 2.5 cdx kullanıyorum bir depo 600 km götürüyo ş. içi ş. dışı karışık yaklaşık 285 bin lira yakıyo bu da v6 motora göre normal bence. Ama ben çok fazla km yapıyorum derseniz o zaman v6 dan vaz geçip ekonomik bir araç almak en iyisi. Bence lpg sistemi çok para sonuçta aynı miktarda yakıt yanıyor tek farkı lpg nin ucuz olması. Tbi birde extra yakıt deposu var...

Yaw dostlar aracınız çok mu yakıyor sizin anlamadım. Bende 2.5 cdx kullanıyorum bir depo 600 km götürüyo ş. içi ş. dışı karışık yaklaşık 285 bin lira yakıyo bu da v6 motora göre normal bence. Ama ben çok fazla km yapıyorum derseniz o zaman v6 dan vaz geçip ekonomik bir araç almak en iyisi. Bence lpg sistemi çok para sonuçta aynı miktarda yakıt yanıyor tek farkı lpg nin ucuz olması. Tbi birde extra yakıt deposu var...

valla dostum benim araçta sakin kullanımda şehiriçi 100 km. 8.5-9 litre yakıyor sıkışık trafikte dur-kalklarla bugüne kadar en çok 11 litre tüketim gördüm.şehir dışında 130 km.üzerine çıkmadan sakin kullanırsam 6.5-7 litreye kadar düşüyor, 180-210 arası en çok 11 litre yakıyor bunlar V6 lar için gerçekten çok iyi değerler ancak lpg taktırınca litre olarak tüketim değeri 1.09 kat artmasına rağmen fiyat avantajından dolayı yarı yarıya
daha az yakıyor,böyle oluncada 1-1.5 yıl içinde kendini amorti ediyor.bugüne kadar taktırmamamın nedeni sıralı sistemlerin tam olarak oturmamış olmasıydı(V6 lar için).şimdi ise konuştuğum birçok arkadaş gerek prins gerekse brc sequent 56 dan son derece memnun ve uzun bir süredir de sorunsuz kullanıyorlar.bu arada bu işi yapan ustalardan biriyle konuştuğumda aracın ateşleme sorunu varsa çok problem yaşanabilecegini ateşleme bobini - bujiler - buji kablolarının mutlaka sorunsuz,hava filtresininde temiz yada yeni olması gerektiğini söylemişti (brc fast'i öneren usta).yakıt deposunun bagajı öldürmemesi için simit depo düşünüyorum.

Ben v6 yı seviyorum bakalım zaman ne gösterecek yakın zamanda düşünmüyorum ama ilerisini bilemem..

PRINS veya OMVL marka taktır.2 side Hollanda malı lpg de önce Hollanda sonra italya derim.Gaz basınç oranları yüksek alman gerekir.Yosa çelişte sorun yaşarsın sanırım.

eski 6 ve 8 silindirli amerikan arabalarında OMVL'nin özellikle kullanıldığını duymuştum, OMVL takan ustayla konuştuğumda sizin söylediğiniz gibi benim aracımda gaz basıncının yüksek olması gerektiğini söyledi en yüksek gaz basıncının ZAVOLİ de olduğunu OMVL - PRINS - BRC ' nin gaz basınçlarının daha düşük olduğunu güç kaybı yaşayabileceğimi (özellikle yokuşlarda) söyleyerek pek önermedi.ZAVOLİ yi önerince biraz araştırma yaptım sonucunda herkesin problemsiz kullandığını ancak biraz fazla gaz tükettiğini öğrendim (benzine göre 1.09-1.10 yerine 1.2 kat fazla yani diğerlerine göre yüzde on fazla).

:o
Ben v6 yı seviyorum bakalım zaman ne
gösterecek yakın zamanda düşünmüyorum ama ilerisini bilemem..

bende arabamı çok seviyorum,aldığımdan beri (6 Yıldır) sadece zamanında periyodik bakımlarını yaptırıyorum ve hiçbir sorun yaşamadığım tek opel olduğu içinde bu lpg meselesinde oldukça titizleniyorum...

bu arada aracınız çıkmış galiba,güle güle kazasız belasız dertsiz tasasız kullanın...

Vectra 2.5 İ Sport;187506' Alıntı:

eski 6 ve 8 silindirli amerikan arabalarında OMVL'nin özellikle kullanıldığını duymuştum, OMVL takan ustayla konuştuğumda sizin söylediğiniz gibi benim aracımda gaz basıncının yüksek olması gerektiğini söyledi en yüksek gaz basıncının ZAVOLİ de olduğunu OMVL - PRINS - BRC ' nin gaz basınçlarının daha düşük olduğunu güç kaybı yaşayabileceğimi (özellikle yokuşlarda) söyleyerek pek önermedi.ZAVOLİ yi önerince biraz araştırma yaptım sonucunda herkesin problemsiz kullandığını ancak biraz fazla gaz tükettiğini öğrendim (benzine göre 1.09-1.10 yerine 1.2 kat fazla yani diğerlerine göre yüzde on fazla).
ben gene de HOLLANDA üretimi gaz sistemi bak derim ben İtalyan kullanıyorum ama Hollanda nın bu konuda daha titiz oldugunu duydum.Kullanıcılarda memnun...OMVL sistemin basınç oranı sanırım 25 diger sıralılar 18 civari olması lazım...Sen OMVL yi de araştır derim

Son düzenleme:
ben gene de HOLLANDA üretimi gaz sistemi bak derim ben İtalyan kullanıyorum ama Hollanda nın bu konuda daha titiz oldugunu duydum.Kullanıcılarda memnun...OMVL sistemin basınç oranı sanırım 25 diger sıralılar 18 civari olması lazım...Sen OMVL yi de araştır derim

önerileriniz için teşekkürler,araştırmaya devam ediyorum,sonuçları hakkında yakında bilgi veririm...

Geri