Arkadaşlar tam 5 yıl süren ve yeni çözülen bir arızanın çözümünü paylaşmak istedim sizinle.vectra c 2008 model twinport 59.000 kmde ki romano obd li kite sahip eski aracım şuan arkadaşımda.3 yıldır kullanıyor ondan öncede 2 yıl ben kullanmıştım ve aracı alır almaz sadece sert soğuklarda lpg ye geçerken ciddi sarsıntı yapıp arıza lambası yakıp stop ederdi hemen hergün.resmen delirtmişti beni denemediğimiz yol kalmamıştı.arkadaşım da bu sorunu bilerek aldı aracımı.3 yıl kadar da onla beraber uğraştık defalarca lpg ayarı yaptım yaptırdık ama nafile.parça değişimleri yapıldı hatta ama olmadı olmadı.en sonunda bu aralar meşhur olan ve hatta bazılarının gereksiz bulduğu AFR ayarı ile sorun tamamen düzeldi.afr ayarı çok az bozuktu aracın ama gerekli düzeltmeler yapıldı.şuan araç o kadar kusursuz geçiyor ki sanırım en iyi lpg geçişi yapan araçlardan biri oldu.neredeyse supap değişimine gidecekti arkadaş ama 150 tl lik bir ayar ile sorun çözüldü.afr ayarı mutlaka yaptırın arkadaşlar inanamayacaksınız.geçiş problemi yaşayanlar denemeli tabi farklı bir arızanız varsa düzelmeyecektir.aracınızın subap sağlığı,yakıt ekonomisi,çekiş sorunlarında mutlaka yapılmalı.kesinlikle tavsiyemdir kolay gelsin..
E6653 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
E6653 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi