LPG yi söktüm benzin sarfiyatım çoştu yardım lütfen...

tekleme problemi iyi bir ustayla çözülebilirdi.ama benzin sarfiyatının artması çok ilginç.

Lambda sensörünün ölçümünü yaptırmanı öneririm.Yakıtı çok etkiler.

bencede iyi bir ustaya taktırırsanız memnun kalırsınız lpg den.

Oksijen sensöründen ben de kuşkulanıyorum aslında. Çünkü özellikle durduğumda acayip benzin kokusu geliyor. Ama daha önce hangi ustaya dediysem abi motor ışığını yakardı ilgisi yok deyim oksijen sensörüyle ilgilenmediler. Ölçme olayından haberim yoktu zaten kimsede bi ölçelim demedi. Bu ölçme olayı sadece yetkili servislerde mi yapılıyo acaba?

Arkadaşlar tekrar LPG olayına aynı şeyleri tekrar yaşamak korkusuyla şimdilik soğuk bakıyorum. İyi usta kavramıda çok göreceli. 10 tane usta söylediler en za 6-7 sine gittim sonuç alamadım. Herkes olaya şöyle bakıyo benim şu sorunum vardı kimse bulamadı şu usta buldu o usta süper. eee benimkini bulamıyo ama??? o zaman kötümü usta...Bence şans işide biraz zamanın olacak bütün sanayiyi gezecen tabi paranda varsa...

Abicim senin aracın birazda otomatik vites olduğu için fazla yakıyor sanırım bendede f kasa var 97 gls en son hesapladığımda 263lira yakıyor km de neredeyse senınkının yarısı.

Arkadaşlar 1998 Astra f 1.6 16 otomatik vites aracımın 1,5 aylık LPG macerası sonunda motor soğukken tekleme problemi çözülemeyince geçen hafta LPG'yi söktürmemle sona erdi. (LPG takdırdım huzurum kalmadı başlığıyla sıkıntılarımı dile getrimiştim daha önce) Bu arada arabamda baya işlem yaptırdım ve benzinde çekişde baya bir iyileşme olduğu için en azından harcadığım paralar boşa gitmedi diye seviniyordum ki 50 YTL benzinle 100 KM gidipde ışık yanınca delirdim. Bi daha denedim 30 YTL 61 KM araba resmen 50 Ykr yakıyo.. Aracım LPG olayına girmeden önce kış aylarında bile 40 Ykr yi (çoğunluk şehir içi kısa mesafe) geçmemişdi. Bu arada aracıma yapılanlar;
Ateşleme bobini ve kablolar değişti, bujiler yenilendi, hava emiş sensörü değişti, boğaz kelebeği temizlendi ve en son karbon clean yapıldı.
Arkadaşlar sizce bu süreçde ne olmuş olabilir arabaya. Aracımın çekişi harika bunu hissedebiliyorum. LPG sökülmesi etken olabilirmi bi yerler açık falan mı bırakıldı? yada carbon clean veya boğaz kelebeği temizliği etkiler mi ki bana pek mantıklı gelmiyo.

Özetle tecrübelerinize görüş ve düşüncelerinize ihtiyacım var...
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler....

carbon clean yaptırmak ve boğaz kelebiğini temizletmek etkiler hemde çok etkiler.motordaki kurumları temizlemiş oluyorsunuz.bu nedenle yanma daha iyi gerçekleşiyor.gelelim lpg konusuna.bende 2001 model 1.6 opel astra G kasa var yaklaşık tüp taktıralı 10 ay oluyor.gayet memnunum hiçbir sorun çıkartmadı.çekişşte falan hiçbir sorun yok.hatta benzinden daha iyi gidiyor diyebilirim.şimdi gelelim yakıta.geçen Afyon tarafına ailecek geziye çıktık burdaki yaktığım lpg yi hesaplayayım size:
920km yol yaptım toplam 118 ytl lik gaz aldım.118/920=128ykr(km'de yaktığı lpg)lpgnin litresini 1,75 civarı aldım.
yani km'de 128ykr gaz yaktım.sizin taktırdığınız yerde bir sorun olabilir.lpg sisteminin bağlantıları yanlış yapılmış olabilir.yani kısaca işçilik hatası.ben çok memnunum iyiki lpg'ye geçmişim şimdi benzinli yeni araba alsamm ilk işim lpg taktırmak olurdu herhalde.çünkü benzine para dayanmıyo.litresi olmuş 3.5ytl lpgnin ise 1.78.tam yarı yarıya fark var.bence başka bi ustaya gidin lpg kitinizi terkrar taktırın derim.
sizin lpg nin çok yakmasının sebebide lpg nin bi ayarı var o ayarı çok açmışlardır yani motora gaz fazla gidiyordur.bi arkadaşımında çok fazla yakıodu lpg'de. gidip ayarlattıktan sonra normal yakıta dönmüştü.benzin içinde aynı sorun olabilir.yani sizin sorununuz tamamen işçilikle ilgili diyebilirim

Geri