LPG'ye 30 kuruş zam geldi.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan bozdagli
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
ortalama 7 litre yakıt tüketen bir araçta km başına 9 kuruş kar oranı kaldı yeni zamla.. Allah vatandaşımıza sabır versin. bari stok fazlası benzini ucuz ucuz dışarıya satmasalar da piyasaya sürseler fiyatı hiç değilse 4 tl yapsalar insanlar biraz rahatlardı.

bunlar işi bilmiyorlar kardeşim. yakıttaki vergiyi %10-15 oranlarına çekseler ve yakıt ucuzlasa millet helaya arabayla gitmezse ben birşey bilmiyorum. amerikada adamlar boşuna 5000-6000 motorlu arabalara binmiyor. ucuzken daha büyük motor ile bizle yakıta aynı parayı veriyorlar ama daha fazla litre tüketiyorlar devlette daha fazla vergi alıyor.
bizde de ucuz olsa millet daha büyük motorlara daha fazla km yaparak binecek ve daha fazla litre satımından fazladan vergi toplayacaksın.
bu zamlar yüzünden millet 1000 motorlu arabalara kadar düştü. az yaksında at arabasından yavaş gitsin mantığına iyice alıştık artık.

LPG gariban yakıtı diye fazla ellemiyolardı, şimdi onlarada dokununca bakalım biraz kafalarını kullanmayı deneyeceklermi?
3 TL az olmuş en az 4,50 olsun lpg.

Hayret, hala "... ekonomimiz çok iyi, ülke çağ atlıyor, bu zamlar gerekliydi vsvs" diyen çıkmamış.... G.t kılı olmanın gururla (!) söylendiği bir ülkede, hükümetin vatandaşına g.t muamelesi çekmesi gayet doğal. Seçimler yakın. LPG yi en çok kullanan orta ve dar gelirli kesimler basacaklar mühürü yine bunlara. Benzin 5 olmuş 6 olmuş, lpg 3 olmuş 4 olmuş boşverelim biz. Bu vatandaş ne içiyor bilemiyorum. Ayran desem, o kafa yapmıyor başkada nedir bilemedim...

Geri