lütfen bakın gaz kelebeği sensör arzıası...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tanerr22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
eger aracın 2001 model z16xe motorluysa gaz kelebek arızası verıyor vede gec calısıyorsa motor sıcaklık sensörunu degıstır
ama gec calısma yok ise beyıne baktır

motor 1.6 zx 2001 vectra geç çalışma problemi yok

gaz pedalının arızalı olup olmadığı tam olarak nasıl anlaşılır acaba... bide dün baktım sökülmesi baya zahmetli gibi...açıp içini temizleme gibi bir işlem yapılabilinirmi veya bu arızanın başka ne gibi bir sebebi olabilir ne olur cevap yazın...bulunduğum yerde ne özel nede yetkili servis ikiside yok...

Sorun arızalı motor beyninden kaynaklanıyor.arza yapan beyin motoru acil moda alıyor.motor beyninin tamiri gerekir.

ama sıfır beyin taktırdım...bir hafta içinde arıza vermesi heralde imkansız gaz pedalı sensöründen kaynaklanabilirmi acaba..

Arıza kodu P0120 gazpedalı sensoru veya potensiometre voltajı düşük veya yüksek...
sorun ya kaplolarda yada kelebek potensio arızalı
önce boğaz kelebeği temizle sonra potensio soketini çek temizle düzelmedi kaployu ölçtür kırıklık veya akım sorunu olabilir...hatayı bu noktalarda ara( yani sorun sırf senin beilrttiğin şekilde pedal değil arıza aynı zamanda potensiometreyi içeriyor)
kolay gelsin

Son düzenleme:
kardeş bu potasiyometre dediğiniz parça motorun neresinde nasıl bir parça varsa bi fotoğraf eklerseniz çok çok memnun olurum . teşekkür ediyorum Allah razı olsun.

Boğaz kelebeğin dibinde siyah kutu soketi sök temizle tak dene...alta doğru olan siyah parça iki vida tutuyor bakarsan görürsün
!B1CfKQwEGk~$(KGrHqZ,!jgE)pVDnT3sBMc2RP,0zg~~_12.JPG

iyi ama benim arabanınki böyle değil 2001 model 1.6 zx motor....fotoğraftaki çok değişik

iyi ama benim arabanınki böyle değil 2001 model 1.6 zx motor....fotoğraftaki çok değişik
Taner Bey öncelikle motoru belirtmediniz ben ülkede en çok kullanılanı varsayı olarak aldım 2.0 16V boğazın resmini ekledim o resimin benzemesine takılı kalmayın, zaten sistem olarak benzerdir boğazın yanında siyah kutu soketini çekecek temizleyeceksiniz...olmadı ha o zaman başka servise götürün tesisatı kontrol etsinler olmadı potensiometreyi ölçtürün..ben size önce basit para harcamadan belki sorunun kontaklarının patina( bakır paslanması) ndan dolayı olabilir boşuna paranızı harcamayın diye...

Geri