Malkara yolunda takla atan corsa

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan SANCAR
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
takla atan araba nasıl önden de darbe alıyor şaşırdım doğrusu geçmiş olsun ayrıca 20 30km ile giderken takla attılarsa açılmaması zaten normal

Şöyle ki..Yol kenarındaki v şeklindeki su tahliye kanalına girmişler iilk çarpma ön yaraftan kanalın yan duvarına olmuş.sonra kanal içinde araç devrilip karşı istikamete savrulmuş.Araç 20 yada 30 la değil sollama esnasında 90-100 ile kaza yapıyor..Arkadaşlar.Aracın fotolarını gördüm.Allah bağışlamış derler ya aynen öyle.İçinde canlı çıkılması mucize bir kaza.
Bu arada bu gün exper airbag lerin açılmamasını kusurlu bulmuş.MAhkeme yakında.

Son düzenleme:
geçmiş olsun Malkara KEşan yoludamı mıcır varmış yoksa Malkara TEkirdağ yolundamı ... valla trakya yollar hem iyi hem kötü rampalar tehlikeli dikkat hız felakettir ... emniyet kemerini takın takmayanları uyaralım...

Arkadaşlar bu arada kazanın gerçek sebebini de öğrendim.Mıcır falan hikaye imiş.Olay otobüs sollarken fazla sola açılıp lastikleri yol sınırındaki mıcırlara kaptırma ile ilgili.Ya ni acemilik biraz da.Sonrasında direksiyon hakimiyeti kayboluyor panik te işin içine girince su tahliye kanalına yuvarlanıyorlar.

Bu arada herkese teşekkürler allah herkesi kaza belasından korusun

Son düzenleme:
geçmiş olsun :( kötü olmuş can kaybının olmaması sevindirici. Emniyet kemerleri konusunda yorumlara katılmıyorum. hava yastıklarının kemere bağlı olmasını çok da mantıklı bulmuyorum.. Örneğin Diyelim ki aracımla seyahat ederken emniyetli bir yerde veya emniyet şeridinde kısa süreli durdum. el frenini çekip indim aracım çalışır vaziyette bağajdan bir şey aldım aracıma tekrar bindim bu sırada kemer takılı değil ama içerde yolcular var o anda başka bir araç çarptı ne olacak şimdi içindekilerin durumu??

Öncelikle büyük geçmiş olsun Hava yastıkları açılmadı diye mahkemeye vercekseniz baştan kaybedersiniz.
1- Araç takla atınca hava yastığı açılmaz
2- Fazla hızlı olmayan çarpmalarda hava yastığı açılmaz
3- Hangi yönde çarpma olmuşsa o yöndeki hava yastığı açılır diğerleri açılmaz
4- Hava yastığı sadece vücudu ani darbelerden korumak için yapılmıştır. öyle eften püften olaylarda açılıp da içeriyi %100 güvenli bir ortam haline getirmez. Aracınızın kullanma kılavuzu sizdeyse hava yastıklarıyla ilgili bölümü okuyun bence
"fazla hızlı olmayan çarpmalarda hava yastığı açılmaz" demişsiniz . çarpışma testlerinde uygulanan hız nedir?veya başka bir ifadeyle hangi hızda açılır ?

tüm euro ncap çarpışma testleri 65 km/hız ile yapılır
air baglerin emniyet kemeri ile birlikte kullanılması önerilir ayrıca aracın önlerinde ve yanlarında bulunan airbag sensörlerinin belirtilen açı ile darbe alması sonucunda açılır diye yazıyor kulanım kılavuzunda yani önden çarpmada ön airbagler açılır yanlar açılmaz diyo yandan çarpalarda ise tam tersi kaza yapan arkadaşa büyük geçmiş olsun o yoldan geçenlerde geçtim geniş bi yol olmasına rağmen korkuluk bulunmuyor belki araç su kanalına düşünce yanlama onun için açılmamıştır

Tekrar sağolun

Geri