Marş basıyor ama araba çalışmıyor!

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpunga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alpunga

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
17 Ağu 2012
Mesajlar
120
Tepkime puanı
0
Puanları
0
merhaba arkadaşlar. bu gün başıma gelen olay şöyle ki sabah okula gitmek üzere arabamı çalıştırmak isterken bir türlü çalıştıramadım. başlıktada dediğim gibi marş basıyor ama araba çalışmıyor. Akümü 2 hafta önce aldım 72 amperlik kuru akü. neyse güç bela en son marşı çevirdim ve boğuk bi şekilde çalıştı araba. Gün içinde 5 defa arabayı çalıştırdım sorunsuz bir şekilde ve en son eve dönecektimki yine aynı sorun çıktı marş basıyor ama motor çalışmıyor. elektrikçiyi aradım gelip baktı. elektrik akımlarını kontrol etti. buji kablolarını bobin kablolarını söküp taktı. ilginç bir şekilde araba çalışmaya başladı. defalarca test ettik orada kontağı kapatıp tekrar çalıştırdık ve hiçbir sorun olmadı. sorun o halde kablolarda mıydı? elektrikçide tam olarak sorunun ne olduğunu anlayamadı. belki bobinde sorun var dedi. sizce sorun ne olabilir hiç böyle bir durumla karşılaştınız mı?
 
Arıza kodu okutmadınızmı? tahmin diyorum buji kaploları nem almış oksitlenmiş olabilir ama en güzeli arıza kodu. sensor olabilir
 
Arıza kodu okutmadınızmı? tahmin diyorum buji kaploları nem almış oksitlenmiş olabilir ama en güzeli arıza kodu. sensor olabilir

bulundugum yer küçük bir ilçe arıza kodu okuyacak alet yok burda. vectra a kasada arıza kodu nasıl okunabilir başka mümkün mü?
 
bulundugum yer küçük bir ilçe arıza kodu okuyacak alet yok burda. vectra a kasada arıza kodu nasıl okunabilir başka mümkün mü?

Zahmetli ama tel ile ışık sayma yöntemi var. Arama yaparsanız konusu elbet vardır.
 
teşekkür ederim. bugün araba bi sıkıntı yapmadı. hata kodu verir mi yine bu yöntemi uygularsam?
 
krank sensöründen olabılır
 
Geri
Üst