HERKESE MERHABALAR Astra h 1.6 twinport easytronİc 2005 araca sahİbİm.3 yildir sorunsuz bİndİĞİm aracim son 3-4 aydir ÇÖzemedİĞİmİz arizalar vermeye baŞladi. EylÜl ayi gİbİ araba kontaĞi aÇtiĞimda bİr sÜre sonra n yerİne f yaniyordu bİr sÜre sonra normale dÖnÜp araÇ ÇaliŞiyordu. Sonra hİÇ ÇaliŞmadi. Bİr opel ustasina gİttİm sanzuman beynİndekİ kÖmÜrÜn bİttİĞİnİ farkettİ.deĞİŞtİrdİk sorun bİttİ.bunu yaptirmadan Önce motoru da yikatmiŞtim(tabİ gereklİ malzemeler kapatildi) bİr sÜre sonra havalar soĞudu. Arabayi ÇaliŞtirdim 500 metre İlerde kavŞakta durdum araÇ stop ettİ. Bu devamli yapinca tÜpten mİ dİye tÜpÜ kapattik ama yİne ayni sorun. Usta subaplarin gİttİĞİnİ sÖyledİ. Tamam dedİm tam yapticacaĞim derken yİne bİrgÜn stop ettİkten sonra f yandi bİr sÜre kontaĞi aÇ kapa yaparak normale dÖndÜ.bunu bİr sÜre yapmadi ama bİr sÜre sonra marŞa basarken marŞi yarida kesİp n yerİnde f yanip sÖnmeye, anlik yakit gÖstergesİnde f yanmaya baŞladi. Ustaya gİttİk bİr sÜrÜ ariza. Soketlere baktilar. Sanzuman beyİn soketİnde nemlİlİk vardi temİzledİ takti.arizalari sİldİk. Tam 15 gÜn falan arabada hİÇ sikinti yoktu.dedİm tam dÜzeldİ subaplari yaptirayim derken yİne ayni senaryo ama bÜtÜn sorun marŞa basarken oluyor marŞ motoru bİraz dÖnÜyor araba marŞi kesİyor n yerİnde f yanip sÖnÜyor,anlik yakit gÖstergesİnde f yaniyor bİr sÜre sonra anlik yakit gÖstergesİndekİ f gİdİyor motor ÇaliŞiyor n yerİndekİ f de n ye dÖnÜyor ama bİr sÜrÜ ariza yİne. Bu olayi bazen bİ kaÇ gÜn yapmiyor bazen 10 gÜn yapmiyor. Yanİ ne zaman olacaĞi bellİ olmuyor ama araba ÇaliŞtiktan sonra vİtes geÇİŞlerİnde ÇaliŞmasinda hİÇ bİr sikinti yok. Beyİnden dedİler beyİncİye ariza kodlarini gÖnderdİk durumu anlattik adam bu arizalar marŞ motorundan kaynakli oluyor dedİ marŞ motorunu deĞİŞtİrdİk orjİnalİyle 10 gÜn sonra yİne ayni. Sİldİrdİm arizalari 5 gÜndÜr yİne bİr sikinti yok.ariza kodlari: P0650 p0230 p1550 u2139 u2108 u2106 u2104 u2103 u2109 p1700 p1600 p1723 p1703 p0115 u2105 p0505 p1120 p1896 p1895 p0725 p0110 bu arada bÜtÜn soketlerİ su gİrme İhtİmalİne karŞi bİr elektrİkcİye kontrol ettİrdİm bİr sikinti Çikmadi. AkÜ daha 5 aylik marŞ esnasinda 10-11 falan oluyor bu konu baya uzun oldu sabirla okunup verİlecek cevaplar İÇİn Şİmdİden teŞekkÜrler..