Marşa basmadan beklemek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan whiteman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

whiteman

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Aracı çalıştırırken kontak II konuma gelip 2-3 saniye beklemek gerekiyor bunun sebebi nedir? Beklemeden marşa basılırsa ne olur?

valla pek bi amacı yok..

benzin pompasının yeterli basıncı üretmesi , mevcut sensörlerin ecu tarafından denetimi vs olabilir..

ben adetten beklerim... ama beklemedende ateşledim.. fark yok..

bildiğim kadarıyla 2-3 saniyelik süre zarfında ateşleme için endüksiyon bobini aküden elektriği alıp voltajı yükseltip distribütöre veriyor ve elektrik bujilere gitmek için hazır hale getiriliyor bu zaman zarfında.ondan sonrada marşa basılınca önceden hazırlanılan elektrik bujilere dağıtılıyor ve araç çalışmış oluyor. beklemekte fayda var.

diğer yorumlara ek olarak özellikle elektronik beyinli lerde beynin kendini toplaması sensörleri check etmesi bakımından beklemek gerek

bildiğim kadarıyla 2-3 saniyelik süre zarfında ateşleme için endüksiyon bobini aküden elektriği alıp voltajı yükseltip distribütöre veriyor ve elektrik bujilere gitmek için hazır hale getiriliyor bu zaman zarfında.ondan sonrada marşa basılınca önceden hazırlanılan elektrik bujilere dağıtılıyor ve araç çalışmış oluyor. beklemekte fayda var.

Distribütör tarih oluyor artık.. ateşleme bobinleri ve elektronik ateşleme sayesinde

DIS in açılımı nedir acaba ?

bir de bir usta demişti ışıklar sönene kadar bekle öyle marş yap diye. sebep ne bilemedim sormadım da. ben de hep beklerim ışıkların sönmesini öyle marş yaparım.

bizim arabada beklemezsen çalışmıyo yani bi kaç kere denedim öyleydi

Geri