Marşa basmadan beklemek

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan whiteman
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Beklenmeli...Benzin ışığı sönene kadar beklenmeli.. Beklenmediği taktirde enjeksiyonlarda arıza çıkabiliyor.

VW minbüs vardı ışıklar sönmeden çalıştırdığımda ısıtma bujilerini yakmıştım (en azından servis öle demişti), şimdi Astram var ozamanki fatura yüzünden şimdi bu ışık olayını adet edindim :)

arkadaşlar ekrandaki arıza lambası (üzerinde anahtar olan sarı lamba) arabayı çek ettikten sonra sönüyormuş onun beklenmesi gerekiyor bence bekleyin bişi kaybetmezsiniz:rolleyes:

bekleme süresi dizellerde benzinlilerde olduğundan çok daha kritikdir. astrada 8 sene boyunca cart diye bastım marşa hiç bişiy olmadı.

O ışık sönünce marşa basın bu yanınca basmayın gibi bir kural yok..

SAdece dizellerde çok soğuk(-3,-5) havalarda kızdırma ışığı 3-5 sn yanar onu beklemek lazım..

Kontağa anahtarı tak tük diye marş yap çalışır araba..Hiçbir zararıda yok..ECU yapıcağı kontrolleri motor çalışırkende yapabilir..

Yanlız park halinde 5-6 saatten fazla bekleyen araçların yakıt sistemlerindenki iç basınç bir miktar geriler ve araç çalıştırılırken kontak açıldığında yakıt pompasına kısa bir süre elektrik gelir ve bu düşen basınç tekrar yükseltilir..Bu işlemi sağlayıp motoru çalıştırmanız direk marşa basmaktan yarım milisaniye veya bir saniye daha erken çalışması manasına gelir..

Arkadaşlar ben de beklerim her zaman ama bir de birisi marşa basarken debriyaja da basmami soylemisti. aliskanlik oldu her calistirisimda debriyaj da kullanırım. bir zararı ya da faydasi var mi?

Halk arasında bi kullanış vardır, aracınızı viteste unutup öne fırlatmayın diye.. sakın o olmasın :)

Arkadaşlar ben de beklerim her zaman ama bir de birisi marşa basarken debriyaja da basmami soylemisti. aliskanlik oldu her calistirisimda debriyaj da kullanırım. bir zararı ya da faydasi var mi?

marşa basarken debriyaja tam basın diye opelin kendi kitapçığında yazıyor zaten yaptığın doğru :good:

Geri