Merhaba

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan marcelle
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

marcelle

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Herkese merhaba,

Ben Işıl, 29 yaşındayım, Ankara'da oturuyorum. Bugün yeni Opel Corsa Essentia 1.4 100 HP (otomatik vites) satın aldık. Bu benim ilk arabam olacak. Henüz araba gümrükten giriş yapmamış, bekliyoruz. Muhtemelen Mayıs sonunda teslim alacağım.

Herkese merhaba,

Ben Işıl ERKUT, 29 yaşındayım, Ankara'da oturuyorum. Bugün yeni Opel Corsa Essentia 1.4 100 HP (otomatik vites) satın aldık. Bu benim ilk arabam olacak. Henüz araba gümrükten giriş yapmamış, bekliyoruz. Muhtemelen Mayıs sonunda teslim alacağım.
Aramıza hoşgeldiniz, yeni aracınız hayırlı olsun.

Aramıza hoşgeldiniz, yeni aracınız hayırlı olsun.

Çok teşekkür ederim, sağolun... Yalnız şöyle bir sorun var ki; ben hayatımda hiç otomatik vitesli araba kullanmadım. O yüzden biraz endişeliyim. Alışma aşamasında sıkıntı çeker miyim ki? Acaba forumda otomatik vitesin nasıl kullanılacağına dair bilgi bulabileceğim bir başlık var mıdır?

Hoşgeldiniz...
Keyifli forumlar...

otomatik vites hiç kullanmayanlar ilk başlarda sol ayağı ile debraja çok basmaya çalışacaktır :) en büyük hata şudur sağ ayakla değil de sol ayakla frene basmaya çalışmaktır. Böle birşeyi kesinlikle yapmayınız eğer alışırsanız an frenlemelerde sağ ayak gaz pedalında kalıyor ve fren görevini tam yerine getiremeyebiliyor. Sol ayağınızı tatile çıkarın ve vitesle uğraşmamanın keyfini sürün :)

Hoşgeldiniz...
Keyifli forumlar...

Çok sağolun...

Hoşbuldum, teşekkürler...

otomatik vites hiç kullanmayanlar ilk başlarda sol ayağı ile debraja çok basmaya çalışacaktır :) en büyük hata şudur sağ ayakla değil de sol ayakla frene basmaya çalışmaktır. Böle birşeyi kesinlikle yapmayınız eğer alışırsanız an frenlemelerde sağ ayak gaz pedalında kalıyor ve fren görevini tam yerine getiremeyebiliyor. Sol ayağınızı tatile çıkarın ve vitesle uğraşmamanın keyfini sürün :)

Çok teşekkür ederim. Uyarılarınızı kesinlikle dikkate alacağım....

Hiç bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, Onur'un da dediği gibi özellikle frende sol ayak kullanılmamalıdır. Ben şu an hem manuel hem de eşimin otomatik vitesli aracını kullanıyorum hiç zorluk çekmiyorum. Otomatik vitesin bu kadar rahat olacağını bilseydim yoğun Ankara trafiğinde manuel vitesin kahrını asla çekmezdim :).

Son düzenleme:
Hiç bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum, Onur'un da dediği gibi özellikle frende sol ayak kullanılmalıdır. Ben şu an hem manuel hem de eşimin otomatik vitesli aracını kullanıyorum hiç zorluk çekmiyorum. Otomatik vitesin bu kadar rahat olacağını bilseydim yoğun Ankara trafiğinde manuel vitesin kahrını asla çekmezdim :).

Çok teşekkür ederim. Yalnız ben tam anlayamadım; sol ayak kullanılmalı mı, kullanılmamalı mı? Biriniz kullanılmalı, diğeriniz kullanılmamalı demişsiniz. :confused: Kafam karıştı.

Çok teşekkür ederim. Yalnız ben tam anlayamadım; sol ayak kullanılmalı mı, kullanılmamalı mı? Biriniz kullanılmalı, diğeriniz kullanılmamalı demişsiniz. :confused: Kafam karıştı.
Pardon, olumsuzluk ekini koymayı unutmuşum :(, düzeltmeyi yaptım, frende sol ayak kullanılmamalıdır.

Geri