Meriva Servo Direksiyon Motoru

onuncukoylu

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba dostlar,
2003 Meriva aracımın direksiyon EPS. Arabayı çalıştırdığım zaman bazen EPS lambası yanıyor ve direksiyon çok sertleşiyor. Arabayı tekrar çalıştırdığım zaman bu sorun olmuyor. Arabanın hızına bağlı olarak direksiyonun sertleşmesi lazım ama maalesef direksiyon hep yumuşak. Tamircim Servo direksiyon beyninin arızalandığını, tamirinin mümkün olmadığını yenisini almanın gerektiğini söyledi. Yenisinin 1.000-TL civarında olduğunu sağlam çıkmanın da aynı işi göreceğini söyledi. 6 saattir internette araştırıyorum böyle bir şey bulamadım. Bu konuda bilgisi olan ve nereden bulabileceğim konusunda yardımcı olabilecek arkadaşlardan cevap bekliyorum. Hepinize kazasız yollar dilerim.

o lamba yanar ve 4 5 sny sonra söner hocam zaten...

Devamlı yanıyor. Arabayı stop edip tekrar çalıştırırsam yanmıyor. Ama direksiyonun yumuşaklığı devam ediyor.

usta hemen soylıyım hıc burda arama gıt agaclı yoldakı sanayıye bı ton hurdacı var orda kesın bulursun hatta bıtanesı var cok buyuk ası aklıma gelmıyor arkadaslar bılır bırazdansa soylerler nette cıkmaz o parca dedıgım yere bak..

direksiyon poweri çıkması 500 lira civarındaydı sanırım

hurdacılara bakacaksın hem mekanık hemde elektronık kısmıyla beraber al. 750 lıraya aldım ben gecen ay

Teşekkürler arkadaşlar.

M.YILDIZ arkadaşa

Siz nereden aldınız o parçayı? Tam olarak adres verebilir misiniz ve tarif edebilir misiniz?

Bende de aynı sorun vardı opel meriva 2004. önceden direksiyon sertleşiyordu, kontak kapatıp 15-20 dakika bekleyince düzeliyordu. fakat bi gün sertleşti düzelmedi. servise götürdüm, bilgisayara bağlayıp kalibrasyon yaptılar düzeldi allaha şükür 7 aydır da sorun çıkarmıyor. Ama parça değişimi gerekseydi sadece sıfır parça alırsak yüzde yüz garanti veriyorlar ki o da 2500 tl artı işçilik. ne tamir ne çıkma parça çözüm olmuyormuş maalesef. bir daha aynı hatayı yaşarsam ya arabayı satarım, ya paraya kıyıp sıfır parçasını taktırırım.

Başka konu açmak yerine buradan bir soru sormak istiyorum bilgisi olan arkadaşlara; Vectra b ye teknik olarak eps li direksiyon yapılabilirmi diye merak ediyorum?

Geri