merivada motor sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ufuque
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ufuque

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam Arkadaşlar

2004 tiptronic vites meriva sahibiyim.. Son 1 haftadır çözemediğim bir sorun yaşıyorum.Normal bir hızda giderken durmak zorunda olduğum anlarda(örneğin kırmızı ışuıklarda) bazen araba 1-2 kere kendini öne atıp motoru durduruyor. ve yaklaşık 10 dk kadar , yeniden çalıştırmaya kalksam da motor çalışlmıyor.. Sizce sorun ne olabilir. Teknik servise götürdüğümde aküyü değiştirdiler(egem opel yetkili servisi) ..Ancak dün yine bu sorunu yaşadım.Teknik konulardan da pek anlamadığım için sorun nedir hiç bir fikir yürütemiyorum..Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

tanıtım şart :)

not: üye arşivi

egr valfi den olabilir aküyü neden değiştirdiler ki saçma bence araç marş basıyorsa sorun akü de değildir bu arada arıza ışığı yanıyormu tech 2 cihazı ile bakıldımı ama egem de müşteri araç yanına gidemiyor bakmak lazım .

arabanın stop edip çalışmadığı an incelemek lazım.ezbere bişiy demek yanlış ama o anda hem ateşleme hemde benzin yoksa ana röle olabilir.benzin yoksa pompadan olabilir.ateşleme yoksa modul-bobinden olabilir.tabi bunlar çok genel söylemler.güvenilir bir ustaya gitmen en güzeli.

merivada 2004 model
egr yok malesef sen yine git servise baktır.burdan pek yardımcı olamam.sebeb çok.
kolay gelsin

anahtarı çevirdiğimde sadece klik diye bi ses geliyodu aküyü değiştirmeden önce.. o durum ortadan kalktı .. şu ana kadar 1 kere yaşadım bu problemi aküden sonra.. ancak benim anlamadığım nokta marşın basmaması değil de motor neden duruyor ? 80-90 km hızdayken durmak zorunda kaldığımda duruş mesafesini baya uzun tutmam gerekiyor yoksa ani duruşlarda falan motor duruyor.. egemden randevu aldım artık gerçi sorun ne ortaya çıkar umarım.. sağolun arkadaşlar cevaplar için..

spaceghost' Alıntı:
merivada 2004 model
egr yok malesef sen yine git servise baktır.burdan pek yardımcı olamam.sebeb çok.
kolay gelsin
nasıl egr yok yaaa anlamadım z16xe değilmi bu araç

aynı sorun otomatik vites ford focusumda oldu araba durduk yere elektrik kesiyo stop ediyordu.sorunun çözümü marş motorunda benim hem marş motorunu hemde aküyü şarj eden dinamolarımı değiştirdiler ve düzeldi.

Geri