- Konuyu Başlatan
Ben 3 kere yabanci petrollerden gaz aldim 3 seferde depoyu fulladim yabanci gazla 390 km yaparken petrol ofisinden aldigim gazla 425-430 km yol gidiyorum birde arkadaşlar yabanci gaz aldiginizda aracinizla 3-5 km gidin araç rolantide çaliştiginda devir sayacina bir bakin yeribde sabit durmuyor araci benzine aldiginiz zaman sabit duruyor devir sayaci benim şahsi düşüncem arkadaşlar bence motoru biraz yoruyor bunu hemen anlamazsiniz ama bence yoruyordur birde lpg filtresini degiştirdiginizde filtreyi alin elinize bakin ben degiştirdigim servis bana başka yerden lpg alma aldigin lpg çok temizmiş dedi herkesin şahsi karari ufak hesap yaparak güzelim opellerinize zarar vermeyelim
Aslında dün bende onu düşündüm. Hesap yaptım. Şayet SHELL'den değilde
Diğer firmalardan(MİLANGAZ şu veya bu yerlerden) alınca hemen hemen bir depoda (30 LT aldığını düşünürsek) 6 lira fark oluyor. Şayet depoyu 100 sefer doldurursak 600 lira gibi bir fark var. Ama şuna da baktım. Arabayı öyle çok kullanan biri değilim. Yani sadece eşimin memleketi KAyseri'ye giderken 2 kere depoyu dolduruyorum. Sene de 3 defa civarı gidiyorum. Onun haricinde şehir içinde 1 defa ayda doldurturum hadi taş çatlasın 2 olsun. Yani şöyle bir hesapla 50 ayda (4 sene ) 600 lira SHELL'e göre fark oluyor. Acaba uzun vade de değer mi diye düşünüyorum. Yani bir anda bakınca 600 lira tabi ki iyi bir para ama 4 sene de 600 lira için uzun vade de yapmaya değer mi diye düşünüyorum. :help:
Ama içimde de kalmasın bir kaç depo kullanıp kendim de göreceğim farkı