Motor Boşta Çalışırken 6-7 litre??

Ynt: Motor Boşta Çalışırken 6-7 litre??

Forumumuzdan Emrah Bey var. Onunla pm üzerinden mesajlaşırken, o da bana aynı şeyden bahsetmişti, bakım sonrası aracının yakıtının arttığını söylemişti.

Bakım sonrası performans artacağı için ister istemez gaza fazla biraz yükleniyor olabilir misiniz acaba? Sürüş dinamikleriniz değişmiş olabilir ve bu da yakıtı yol bilgisayarı üzerinde çok etkiler.

Bir diğer ihtimal ise, değişen hava şartları. Nispeten daha geç ısınacağı için, artık aracınızın 1 ay önceki ile aynı ortalamayı tutturamaması çok normal.

Rölantideki olayı ise yol bilgisayarının anlık hatası olarak değerlendiriyorum şahsen :)

REC link' Alıntı:
Forumumuzdan Emrah Bey var. Onunla pm üzerinden mesajlaşırken, o da bana aynı şeyden bahsetmişti, bakım sonrası aracının yakıtının arttığını söylemişti.

Bakım sonrası performans artacağı için ister istemez gaza fazla biraz yükleniyor olabilir misiniz acaba? Sürüş dinamikleriniz değişmiş olabilir ve bu da yakıtı yol bilgisayarı üzerinde çok etkiler.

Bir diğer ihtimal ise, değişen hava şartları. Nispeten daha geç ısınacağı için, artık aracınızın 1 ay önceki ile aynı ortalamayı tutturamaması çok normal.

Rölantideki olayı ise yol bilgisayarının anlık hatası olarak değerlendiriyorum şahsen :)
abi biliyorsun benim memleket adana.son 7 ayda ilk kez bugun hava sıcaklıgı 20 derecenin altına indi.yani sıcaklık değerleri pek değişmiyor.erzurumda kar yağarken adanada biz denize giriyoruz :D.

Bakım sonrası performansta açıkcası bir değişim göremedim.Gaza da fazla basmam.Zaten o değerler araç rolantideyken geldi.7-8 litreyi gördüm inanamadim.Rölantide bir motor max 1.5 litre yakmalı.

bana servis bakımdan sonra daha az yakarsın demişti.bakımdan önce 9.4 litre ortalamam varken limdi 10.4 oldu.benim 4.7 motor camaro bile 17-18 yakıyordu ki zaten kiralık ve benzin 1 dolar diye onu çok hor kullanıyordum..

Servis yolu yine gözüktü gibi.500 lira verip araca bakım yaptırıyoruz bi de pişman oluyoruz off..

Araç boştayken seyir halinde misiniz yoksa durarakmı bu tüketim, seyir halindeyseniz vites boştayken yüksek gösterir zaten viteste seyrederseniz 0 gösterir motor sıcakken rolantide 0,7-0,8 arası değişiyor.

niko22 link' Alıntı:
Araç boştayken seyir halinde misiniz yoksa durarakmı bu tüketim, seyir halindeyseniz vites boştayken yüksek gösterir zaten viteste seyrederseniz 0 gösterir motor sıcakken rolantide 0,7-0,8 arası değişiyor.
yok hocam seyir hali degil aracı ilk çalıştırdıgımda

O zaman problem var demek rolanti devriniz kaç 9 dan fazla mı?

niko22 link' Alıntı:
O zaman problem var demek rolanti devriniz kaç 9 dan fazla mı?
dikkat etmedim yarın bakarım

Geri