Bülent kardeşim sonraki yazını atlamışım,benim okuduğum bu yazın idi, ilk motor hareketten 15 dakika sonra devreye girmesi,sonraki yazında orda sıcaklık 16-17 derece demişsin bu şartlarda motor sıcaklığın o hava koşullarında o sıcaklıkda gezmesi normal,85-88 derece ve termostad açılması fanın devreye girmesi normal,zaten sende motor sıcaklığını sonradan eklemişsin ,ki havalar sıcak olsa mesela sıcaklık 30 derecelerde gezdiğinde ise 88-96 derece arası gezer.yani kafana takma herşey normal,merhaba arkadaşlar
Arabam çalıştırdıktan ortalama 15 dakika sonra yolda giderken hiç basmıyorum normal devirde kullanırken fan açıyor havalarda o kadar sıcak değil ve bugün başladı bu sorun problem nedir acaba ve arabada hiç bir şekilde serviş ışığı yada uyarı yok , hava filtresinide yeni değiştirdim birde stop edip ortalam 5-10 dakika sonra çalıştırınca sorun yok fakat gene yolda giderken fan açıyor..
gelelim sıcaklık müşürüne aracımızda motor sıcaklık müşürü yok ben unuttum yazdım haberin olsun bizim araçlarda kernfeld motorkühlsteurung var( Türkiyedeki kardeşlerim için tercüme; motor sıcaklığı sensoru Termostad üzeri olanla beyin bilgisi dahilinde mümkün mertebe en iyi motor sıcaklığını kullanma ve yakıt tasarufu için fan motor sıcaklığı sensoru ile beyin verilerince devreye gerektiğinde giriyor optimum verim alma için)