Motor Soğutma Suyu Değişimi Yaptıktan Sonra Kalorifer Isıtmama Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Onur11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Onur11

Kayıtlı Kullanıcı
33-Mersin
Merhaba. Opel Astra 1.3 CDTİ 2011 Essentia Konfor Manuel araç sahibiyim. Aracı yeni sahibiyim. Geçen hafta yedek su deposu içindeki hafif bulanık soğutma suyunu görünce soğutma suyunu değiştirme ihtiyacı hissettim. Radyatör alt boşaltma tapasını yedek su deposu kapağı açık şekilde açarak boşalttım. Önce 2 lt kadar çamurlu daha sonra berrak denebilecek 2 lt su aktı. Ardından sadece yaklaşık 4.5 lt sadece saf su ekleyerek aracı kullanmaya devam ettim. Ancak öncesinde sıcak hava veren kalorifer normal havayı ısıtmadan veriyor. Yedekmau deposu kapağı açık kalacak iekilde aracı çalıştırdım, fan da açtı. Ancak su da eksilme olmadı. Kalorifer açıkken motor arkasındaki kalorifer giriş hortumunda da sıcak su yok sanırım sıcak değil hortum. Sonuç olarak hava mı yaptı, petek mi tıkandı ne oldu çözemedim. Yardımcı olacak varsa çok mutlu olurum.

Merhaba. Opel Astra 1.3 CDTİ 2011 Essentia Konfor Manuel araç sahibiyim. Aracı yeni sahibiyim. Geçen hafta yedek su deposu içindeki hafif bulanık soğutma suyunu görünce soğutma suyunu değiştirme ihtiyacı hissettim. Radyatör alt boşaltma tapasını yedek su deposu kapağı açık şekilde açarak boşalttım. Önce 2 lt kadar çamurlu daha sonra berrak denebilecek 2 lt su aktı. Ardından sadece yaklaşık 4.5 lt sadece saf su ekleyerek aracı kullanmaya devam ettim. Ancak öncesinde sıcak hava veren kalorifer normal havayı ısıtmadan veriyor. Yedekmau deposu kapağı açık kalacak iekilde aracı çalıştırdım, fan da açtı. Ancak su da eksilme olmadı. Kalorifer açıkken motor arkasındaki kalorifer giriş hortumunda da sıcak su yok sanırım sıcak değil hortum. Sonuç olarak hava mı yaptı, petek mi tıkandı ne oldu çözemedim. Yardımcı olacak varsa çok mutlu olurum.
motorun arkasında radyatörü giriş çıkışı var. onları söküp hortumla su tutun eğer tıkalıysa açılabilir. Tam hatırlayamadım ama 6 litre civarı soğutma sıvısı alıyordu

hocam arac ısınıyor mu ? hararet durumu nedir ? çalıştıktan sonra normal çalışma sıcaklığına geliyor mu (88-90).. temizlik esnasında kaloriferdeki suyu da temizleyebilmek için kaloriferi de açmak lazım. devirdaim pompasının çarkları zamanla pasdan dolayı yok oluyor. su devirdaim etmediği için araç kaloriferi ısıtmaz. hatta zamanla hararet yapar araç. su değişimden kaynaklı sirkilasyon esnasında petekte tıkanmış olabilir. devirdaim de bozulmuş olabilir. petek temizliği yapan yerler var ama öncesinde devirdaime baktırın derim hatta aracı yeni alımışken bence devirdaim termostat hepsini yenilemek en güzeli olur. bu arada astra h serisinde suyunu havasını almaya gerek yok üst kapaktaki sistem havasını kendi dışarı atıyor. yıllardır değiştirim hiç hava almadım.

• Beğen
Tepkiler: Hasip
Evet öncelikle devirdaim kontrol edilmeli sonrasında termostat açıyormu bakılması gerekiyor...

Geri