bende AhmetH adli uyemize katiliyorum, benim tercihim Castrol 10-40.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
acmış oldugun başlıkla ilgili mesajımı zaten ilk olarak yazmış bulunuyorum. hemde dalgacı vs bı mesajda yazmadım sadece birsey sordum. bunuda abartman yokmu. bırak arkadasım böyle boş laflarıben ciddi bi soru sordum ama bazı arkadaşlar sanırım teknik servis bölümünde olduklarını unutmuş.
boş laf filan yaptığım yok.boş laf yapan varsa onlarda kendini bilirler.abartmadım ben ayrıca.uzatmaya gerek yok zaten.herkese iyi forumlar.acmış oldugun başlıkla ilgili mesajımı zaten ilk olarak yazmış bulunuyorum. hemde dalgacı vs bı mesajda yazmadım sadece birsey sordum. bunuda abartman yokmu. bırak arkadasım böyle boş lafları
Çok teşekkürler ahmet arkadaşım.bir önceki yağ değişim kağıdında 15-40 kullanıldığı yazıyo. yani aslında benim öğrenmek istediğim aracın teknik özelliklerine göremi yağ seçimi yapılıyo yoksa isteğe göremisiz onları boşverin
250 km de yağınıza hiç birşey olamaz.
yağ özelliğini kaybetmez..
Ben sizin yerinizde olsam yarı sentetik bir yağ kullanırdım..
mesela mobil super S 10w 40 gayet güzel ve makul fiyatı olan bir yağdır
servislerde durum nedir bilmiyorum ancak
karter tapa contası/o ring i
yağ filitresi
yağ
masrafınız var.. bunlarda 60 - 70 ytl yi geçmez
gerçekten çok aydınlatıcı oldun sana minnettarım 7500 km aralık vermişler bir öncekinde.10000 km ye kadar kullanabilirmiiyim yani.yanlış anladıysam affola.bu arada yazın 15-40 kışın 10-40 ölemi?Tabiki teknik ön planda dır..
15-40 10-40 viskozite aralığı dır iklime göre seçilir..
mobil super S 10w 40 işinizi görür.. yarı sentetik kaliteli bir yağdır.
10w baz yağ soğuk iken 10 viskozite puanında akışkan demektir.
yağ ısındığında ise 40 viksozite puanına kadar kalınlaşır demek.
yani soğuk iken akışkan sıcak iken kalın davranarak optimum koruma sağlar..
ancak bu viskozite aralığında çalışan birçok yağ var...
yağı yağ yapan bileşimler ise Mobil in sırrı.. Mobil Super S 10-40 ı ben vectra 1.6 da kullanıyorum..
10.000 km veya 1 yıldan önce kontrol çubuğuna bile bakmıyorum..
peki yağ değişimi için illaki servisemi gitmeli yoksa kendimizde halledebilirmiyiz :SMobil S yarı sentetik 10w 40 yağın 4 litresi 26 ytl servisde fiyat olara yerine göre ufak farklılıklar gösterebilir.
gerçekten çok aydınlatıcı oldun sana minnettarım 7500 km aralık vermişler bir öncekinde.10000 km ye kadar kullanabilirmiiyim yani.yanlış anladıysam affola.bu arada yazın 15-40 kışın 10-40 ölemi?
peki yağ değişimi için illaki servisemi gitmeli yoksa kendimizde halledebilirmiyiz :S