motordaki ses

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gurkanes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gurkanes

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhabalar

Astra Classic aracımda seyir halinde iken gaza ani basışlarda motordan ıslık sesi gelmekteydi. Servis bu sesin emme manifoltundan geldiğini ve opel merkezinden bu konuyla ilgili bir yazı aldıklarını normalde bu sesin herhangi bir zararı olmadığı ama müşteri dilerse sesi ortadan kaldırdıklarını iletti. Gerçekten bu sesin bir zararı varmı acaba? bu konuda sizden görüş bekliyorum.

Ufak araştırma ve soruşturmam sonucu sesi emme manifoltuna ani giren hızlı hava nedeniyle oluştuğunu öğrendim. Bu sesin nedeni genelde plastik olan bu parçanın doğru bir şekilde üretilmemesinden yani iç kısmında pütürlü bir yapı olduğu için gerçekleştiğini söyleyenlerde bulunmakta.

eskiden bende de astra g vardı aynı araçtan yani. O da o şekilde ses yapıyordu gaza yüklenince sesi duymak lazım teşhis için ama güzel hoşuma giden bir sesti ve yüksek değildi o yüzden rahatsız etmiyordu. Turbo sesi gibi güzel oluyodu.

sonuçta istemediğiniz birşeyse ve sizi rahatsız ediyorsa tabiki ortadan kaldırılsın. ama eğer bahsettiğiniz gibi bir nedenden kaynaklanıyorsa bir zararı olacağını zannetmiyorum.

Benimkinde de var ama bi zararı varmı bende bilmek isterim...

zararı yokmuş arkadaşlar. TWINPORT arkadaşımızın dediği gibi bedavaya turbo efekti :D

benim kuzenin astra-h da da vardı aynı sorun yetkili servis manifoltu temizlenerek bu sesi giderildiini soledi 1 ay once..

Geri