Ynt: Motordan gelen bu gıcırtı sesi nedir? (videolu)
kayış sesi gibi geldi banada.
kayış sesi gibi geldi banada.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ouzhn06 link' Alıntı:Valla benim vaktim olupta ugrasamiyorum hic. Yoksa ustune dusucem. Eger ki siz cozerseniz lutfen benide bilgilendirin
sizin parca garantiden degisiyor heralde. Garanti dışı ne kadar olur ki acaba. Ses gecerse onuda bi sorarsaniz cok mutlu olurum.BİLDS link' Alıntı:Bu sabah servise gittim. Usta dinledi sesi, sonra motorun sogumasını bekledik tekrar dinledik.
Ses motor sogukken yok, ısınınca geliyor. Örnegin yag cubugunu hafif cıkarınca ses artıyor, ecotec yazan kapagın altındaki sah taraftaki kapagı gevsetince ses artıyor. kapatınca azalıyor vs..
Bahsetti ama aklımda kalmadı bi parça siparişi verildi. Motorun hemen üst kapagı, ecotec yazan yer, ordan hava yapıyomuş sanırım. haftaya değiştirecekler. Bakalım sonuc ne olacak.
ouzhn06 link' Alıntı:sizin parca garantiden degisiyor heralde. Garanti dışı ne kadar olur ki acaba. Ses gecerse onuda bi sorarsaniz cok mutlu olurum.
cok tesekkur ederimBİLDS link' Alıntı:evet garantiden değişecek. detaylı öğrenirim. parça ismi fiyatı vs... haftaya bekleyelim.
ouzhn06 link' Alıntı:sizin parca garantiden degisiyor heralde. Garanti dışı ne kadar olur ki acaba. Ses gecerse onuda bi sorarsaniz cok mutlu olurum.
acaba o parcayi disardan sanayiden bulup taktirsak sıkıntı çikar mi? Yoksa 300 lira icin hic riske atmadan servise mi gitsem?BİLDS link' Alıntı:Oğuzhan bugün servisteydim. Bekledikleri parça geldi. Regülatör kapağıymış (790TL degerınde) Taktık. Motor ısındıgında sesin kesilmediğini gördük. Problem orda değilmiş.
Sonra üstte mustimx arkadaşımızın bahsettiği "Su devirdaim pompasından" ustalara bahsettim. Forumda okudum bi arkadaşta da aynı sesten varmış ve su devirdaim pompasını değiştirmişler sorun çözülmüş, ordan olabilir mi? dedim.
Dogrusu hiç komplex yapmadılar. Bazen ustalar boyle durumlarda inat ederler. Su devirdaim pompasi genelde motor sogukken ses yapar ama bakalım dediler. Eski regülatör kapağını yerine taktık. Ardından su devirdaim pompasını değiştirdiler. Motoru tekrar ısıttık sesten eser kalmadı. Ardından ben 20 km daha yol geldim, sesi tekrar dinledim, ses falan yok. Sorun çözülmüş oldu.
Bu arada yeni antifiriz, su vs kondu tabi. Su devirdaim pompasının fiyatı da 300 TL civarındaymış. Yaşasın garanti
Gitmişken ustaya kaliperlere de bakarmısın dedim. Onlarda da hafif boşluk varmış, yagladı sıktı vs.. saat gibi oldu maşallah.