Motordan gelen ses ve ses kaydı mevcuttur.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan corsaedt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

corsaedt

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar aracım 2500 km de ve 1500 km den itibaren bu uğultu var..
Servisdeki usta ilk önce yakıt sisteminde demişti ama sonradan turbodan şüphelendi ve bu sesin turbodan geldiğini belirtti ve ben de inanmadım, test aracında deneyelim dedim.Test aracından bu ses yok çok az var ve test aracı euro 5 motor ama duyulmayacak kadar az çok dikkatli olursak eğer..Sizden ricam euro 4 motora sahip olan arkadaşlarda da aynı sorun var mı ya da euro 5 motorlarda..Sadece gazı 3,5 devire getirip bırakın boştayken vinnnnnnnn diye azalarak bir ses geliyorsa bunu bana bildirirseniz çok memnun olurum..Testi yaptıktan sonra EURO 5 ses yok şeklinde yorum yazarsanız çok iyi olur..
şimdiden teşekkür ederim..
benim motordaki ses..
ses - YouTube

Euro 4 motor yok zannediyorum ama iş çıkışı tekrar bi bakayım. Soğuk - sıcak motor farkediyor mu?

Arkadaşlar lütfen dener misiniz sadece gaza basıp bıraktığınızda vinnnnn diye bir ses geliyor mu gelmiyor mu ona bakacaksınız.ona göre turboyu değiştircem ama motor sıcak olmalı...

turbo

O ses turbo sesi arkadaşım. Emin olabilirsin. Senin aracınla aynı modelde olsa da; bütün turbolarda az ya da çok o ses olur. Arıza belirtisi değil onu da söyleyim, hangi şehirde yaşıyorsun bakmadım ama turbo-dizel motorlar; sabahları ya da motor ısısı 0 iken; hararet 30-40 arası olmadan 2000 devir pek geçilmemelidir araç sıkıştırılmamalıdır. Src belgesi almak için gittiğim kursta motor hocası söyledi bunu ayrıca çalıştığım şirkette iki yılda bir araçlar değişir en son nemo geldi 12-13 tane aralık ayında 2011 yılında. Hepsi sıfır km de haliyle. Hiç birinde arıza yok ama hepsinin turbo sesi farklı. Bende yok denecek kadar az. sebebi de bu hocanın lafına kulak asmam galiba.

sıcak motorda oluyor bir denerseniz memnun olurum..
Sizinki kadar belirgin değil ama var.

öncelikle herkese teşekkrür ederim..Evet ses az olsa yani çok duyulmayacak bir şey olsa ben de o kadar kafama takmam ama müziği kapattığım zaman araba ıslık çalarak gidiyor..Değiştirmek de istemiyorum aslında ama turbodaki çekişi eskisine göre hafif azalma var gibi ya da psikolojik..bakalım ilerde ne gösterecek bize..

o ses bende de var. bence de turbo.

insan bazen kafaya taktığı şeyin üzerine daha fazla gidiyor. demek istediğim birazcık psikolojik. sıkmayın canınızı.

turbo sesi,özellıkle gazdan ayagınızı cektıgınız anda dahada belırgınlesır,aracınızı sıkıstırarak yada yuksek devırlımı kullanıyorsunuz?

Geri