Motorine 12 Kuruş Zam - 11.05.2015

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan REC
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bahadır bu ülkedeki her şeyin sorumlusu siyasiler değil midir? Yıllardır aynı binada oturan komşuları birbirine kimler düşürdü? Neden son yıllarda halk oydu buydu diye guruplara ayrıldı, bunları kimler yaptı, şimdiye kadar bunlar neden yoktu? Bu yaşıma kadar ihtilal de gördüm, uyarılar da gördüm. Sence bu yapılanlar neden oldu? Millete rahat mı battı da bu ülkede ihtilal yapıldı, iktidarlara uyarılar verildi? Eleştirilen 12 Eylül anayasası referandumda % 93,6 oranında kabul oyu olmadı mı? İhtilal yapanların hazırlattığı anayasa ezici bir çoğunlukla kabul görmüşken geçerli oyların % 52 si alan bir cumhurbaşkanı sanki oyların % 100 nü almış gibi tavır takınmasının anlamı nedir? Demek ki % 90 civarında oy alaydı yanmıştık.
Herkesin siyasi görüşüne saygı duyarım, ama rakamlara inanmayan, gerçekleri yok sayan, ille de benim dediklerim doğru diyenlere asla saygı duymam :(
 
Dünkü siyasetçiyede laf söylerim bugünküne de yarınkine de. Hiç birini körü körüne savunmam. Kusura bakmayın ama birisi çalıyorsa adı hırsızdır. Gelende çalacak deyip yada gidende çaldı deyip mevcut hırsızı savunmam. Olanda çalmasın gelende gidecek olanda. Çalıyorsa hesabını versin. Yeri geldimi ahkam kesmeyi bilirler ama önlerindekini paylaşmaya geldimi çakallar gibi birbirlerine düşerler. Çok değil iki gün sonra yine can ciğer kuzu sarması olup hep birlikte çalmaya devam ederler.

Neyse lafı fazla uzatmıyım. Anlamak isteyen nedemek istediğimi anlar.
 
ATATÜRK İLKELERİne bakalım hangileri kaldı Akp döneminde

1.Cumhuriyetçilik:
Batı dillerinde cumhuriyetin karşılığı, ulusun kendisini yönelmesidir. Cumhuriyete hayat veren damarların başında ise demokrasi geliyor. Gerçek cumhuriyet rejimlerinde sistemin demokrasi ile olan ilişkisi çok önemlidir. Çünkü iç ve dış tehlikelere karşı cumhuriyet kendisini, demokrasinin gerekleri içinde koruyacaktır. Bunun dışına çıkılırsa; demokrasi ile cumhuriyet arasında kopukluk başlar. Eğer böyle olursa en büyük zararı cumhuriyetin yine kendisi görecektir.

2.Halkçılık:
Devrim tarihimizde önemli bir yeri olan 1924 ve 1961 Anayasalarında da yer alan halkçılık ilkesi, demokrasinin temelini oluşturmaktadır. Bu ilkenin ana özelliği ülke yönetiminin halkın elinde bulunmasıdır.
Egemenlik bir zümre ya da ailenin elinde bulunmaz, halkın seçimle iş başına getirdiği kişiler, ülkeyi yönetir.

--aaahh başkanlık sistemi ahh, babadan bilale geçecekti oysa.

3.Laiklik:
"Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması" şeklinde özetlediğimiz lâiklik ilkesi, Türk Devriminin vazgeçilmez bir unsurudur. Demokratik olmanın da gereği..

Zaten kalmadı. Cemaat ve Akp birlikteliği sağolsun.

4.Milliyetçilik:
Milliyetçilik ilkesi ulusal savaşımızın çıkış noktasını oluşturmuş ve tüm tutsak ulusların kurtuluş hareketlerine ışık tutmuştur.
Son seçimde Akp ye tepki yüzünden x partinin aldığı emanet oylar.

Devletçilik:
Anayasamızda yer alan devletçilik ilkesi; toplumsal, ekonomik ve kültürel kalkınmada devletin üstlenmesi gereken görevleri açıklar. Genel anlamı ile, özel girişimin yetki ve gücü dışında kalan ekonomik kalkınma ve örgütlenmeyi gerçekleştirme ilkesidir.

Onu da özelleştirecekler.

Bunlar Atatürkün ilkeleriydi la, kötüdür kesin, ondan adamlar haklı hüloooogggg.
 
Geri
Üst