motoru yaptiriyorum acil degerlendirme!

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ariyess
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
motor bitmek üzere yarin aksam marsa basicaz gibi.aslinda biyerde iyide oldu motor sifirlaniyor.yaptiran arkadaslar bilirler sahsen ben yapilmis motor diyince burun kiviriyordum ama öyle degilmis.gercekten piril piril bir motor harika bisey ve en önemliside motoru siz biliyorsunuz acabasi yok kafa rahat.toplam maliyeti 2800 oldu.tabi burda ustaninda cok farki var vidasina kadar hersey tinerle temizlendi.zaten blok ici komple sifirlandi zincir seti yag pompasi yag sogutucu subaplar ve konple contalar daha sayamadigim bircok parca özenle yapildi.servise gitseydim sanirim en az 6-7 binden asagi cikamazdim.resim ekliycem beni yakan pistonun resmi arkadaslar resime dikkat edin piston kenarinda cukur var motora yagi basan o olmus zaten ariza aninda o göz calismiyordu.segmnalar dümdüz olmustu.resim ekliycem daha

hayırlı olsun fotoğrafların devamını da bekliyoruz. yapıldıktan sonra 5-30 tam sentetik yağdan başka yağ kullanma.

5 yağ kışın araca zarar verir 0 yağ her zaman için daha iyidir özellikle cdtilar için mobil1 0w-40 bir numara bence

Bence kilometreyi sıfırlamayın. Motoru yaptırdığınız tarihi ve km'yi not edin. Aracın zaten geçmişi şaibeli ise sizin de sıfırlamanız alıcı açısından şüphe uyandırır. Tabi bunu iyi niyetli olduğunuzu düşünerek söylüyorum. :D

Binecekseniz benim size tavsiyem Sandık Motor almanız Bütün herşeyi ile yeni olsun sonrada eski motorunuzun üzerindeki parçaları temizleyip sağlam olanları tek tek satın.
Biz arkadaşa yaptık 2.0 vectra motoru aldık 5.800 TL eski parçaları ikinci el olarak internete koyduk sonra 3-5 ay satılan satıldı sonra kalanları çıkmacıya sattık toplamında motorun bize maliyeti 3.000 gibi birşey oldu ama şöyle söyliyim orjinal komple herşey sıfır ve trigerine kadar elektrik tesisatına kadar sıfır oldu benimde başıma birşey gelse aynısını yapcam

az once fiyat baktim 2.0 vectra motoru 24.144,30 tl yas indirimi dahil olmadan 5800 tl ye nerden temin ettiniz acaba

Parca Adi___________________Katalog No___Fiyati___
KOMPLE MOTOR VEC-X2,0XE ..... 601418 ...... 24.144,30

sandık motor çok büyük ihtimalle yenileştirilmiş tiptir hala opelin oturup bu motorları döküm şeklinde ürettiklerini sanmıyorum.. oda 9bin+kdv görünüyor yıl indirimiyle 7.900e fln geliyor kodu 603152 zamanında satışı zor olan bi parça olduğu için kampanyaya ucuza denk gelinmiş olabilir yada fiyatı yükselmiş olabilir yedek parçada fiyat sürekli değişiyor özellikle böyle parçalarda

bu arada sizin kodda 17bin+kdv

Bence kilometreyi sıfırlamayın. Motoru yaptırdığınız tarihi ve km'yi not edin. Aracın zaten geçmişi şaibeli ise sizin de sıfırlamanız alıcı açısından şüphe uyandırır. Tabi bunu iyi niyetli olduğunuzu düşünerek söylüyorum. :D[/QUO

evet kesinlikle iyi niyetle bunu yapmak istiyorum cünkü bu arabaya bu kadar masrafim oldu cürüyene kadar satmayi düsünmüyorum.km düsürsem bi dert düsürmesem bi dert benimde kafam karisik.motor bugün anca toplanabildi henüz yerine konmadi yarina kaldi.yarin Allah nasip ederse marsa basicaz.evet yorumlara katiliyorum motor yapiminda rektefeci kilit nokta.yapilan motorun temiz cikamasi buna bagli.birde benim ustama gelenleri görüyorum su degismesi lazim diyor adam nerdeyse ustayi dövecek.ustada bakiyorki laftan anlayacagi yok olamsi gereken degilde arac sahibinin istegi dogrultusunda yapyor motoru.sonrada motor sorun cikarmaya basliyor.yaklasik 1 haftadir tamirhanedeyim gözümle sahidim bu tür olaylara.sandik motorlarin cok pahali oldugunu biliyorum o yüzden o bizi kasar babacan.keske yapabilsek.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf0185.webp
    Fotoğraf0185.webp
    65.1 KB · Görüntüleme: 57
bu işin %99u işçilik fabrikadan yeni çıkmış gibide olur eşek gibide... Birde herkes kendi güvendiğini ustasına götürür ama iş sadece güvendiğiniz ustayla bitmiyor rektifiye firmasıda çok çok iyi olmalı..Usta sadece demontajı ve montajı yapar asıl önemli işi ise bu firmalar.. Bu yüzden ben her zaman böyle işlemlerin büyük şehirlerde yapılmasını tavsiye ediyorum.. Mesela ist. anadolu yakasında şahin rektifiye diye bir firma var fabrika gibi duvarları ödülden ve sertifikadan geçilmiyor..

benimki eşşek gibi oldu :D halbuki sordum soruşturdum opelin ustası bu dediler yaptırdım geri zekalı özürlü tamirci rektefiye yapmışta yag pompasını değişitrmemiş :) olan bana oldu gerçi yinede ama ne yapacan 800 tl tekrar para ödedim yaptırdım

geçmiş olsun açıkçası ustanın şahanesine denk gelmişsiniz ben şuana kadar rektifiye yapıpta yağ pompası değiştirmeye gerek yok diyen usta görmemiştim aslında opel ustası olmasına bile gerek yok iyi usta olsa yeter yani açıkçası ben hiç bi opel ustasınında servis kitabı bulup orda motorun hangi parçasının hangi sırayla kaç tork sıkılması gerektiğine baktığına inanmıyorum öyle bir kitapçığı temin ettiklerinede inanmıyorum yıllar önce okulda yada ustadan nasıkl öğrenmişse hala aynı sıra ve torkla sıkıyodur bi ihtimal başka bir opel motorununkini temin edip ordaki bilgilerle yapıyodur..

Benim ustam mercedes ustasıydı büyük küçük herşeyi ona yaptırıyordum hiç sorun yaşamıyodumda hatta bi kere trigeri başka bir yerde değiştirdim arabadan garip sesler geldi ustayada diyemedim başka yerde değiştirdim diye gittim bi daha trigere para verip ona tekrar değişmiştim :) o zaman anladım iyi usta bulmanın ne kadar zor ve önemli olduğunu

geçmiş olsun açıkçası ustanın şahanesine denk gelmişsiniz ben şuana kadar rektifiye yapıpta yağ pompası değiştirmeye gerek yok diyen usta görmemiştim aslında opel ustası olmasına bile gerek yok iyi usta olsa yeter yani açıkçası ben hiç bi opel ustasınında servis kitabı bulup orda motorun hangi parçasının hangi sırayla kaç tork sıkılması gerektiğine baktığına inanmıyorum öyle bir kitapçığı temin ettiklerinede inanmıyorum yıllar önce okulda yada ustadan nasıkl öğrenmişse hala aynı sıra ve torkla sıkıyodur bi ihtimal başka bir opel motorununkini temin edip ordaki bilgilerle yapıyodur..

Benim ustam mercedes ustasıydı büyük küçük herşeyi ona yaptırıyordum hiç sorun yaşamıyodumda hatta bi kere trigeri başka bir yerde değiştirdim arabadan garip sesler geldi ustayada diyemedim başka yerde değiştirdim diye gittim bi daha trigere para verip ona tekrar değişmiştim :) o zaman anladım iyi usta bulmanın ne kadar zor ve önemli olduğunu

bakmayın işte yaptık bir hata çokta sıkı konuştum aslında yag gelirse yag kaçırırsa yag yakarsa paranı vermem şöyle yaparım böyle yaparım diye ama ALLAH tarafından paranın çıkacagı varmış herhalde nutkumuz tutuldu sövdük saydık yaptırdık geri :mad:

Slm gecmiş olsun araca bakım yaptıgında turbo sıfırmı takıldı yoksa revizyonmu yapıldı eger revızyon yapıldıysa büyük bır ıhtımal senın arac motor yagını turbo yataklarından bitirdi silindirlerden birisi iptal yazmıssın oda buyuk bır ıhtımal turbo sardı ve kopan bır parcası sılındır ıcıne düstü kesınlıkle motoru yaptır ve bın arabana galerıcıler ölü fıyatına alırlar kayserıde olsaydın herturlu yardımcı olurdum sana sansına küs

Geri