Motul mu liqui moly mi

düşündüğünüz markalar gerçekten iyi fakat ülkemizde çok yaygın değiller ve kolay bulunmuyorlar. bulduğunuzdada fiyatı üretim tarihi ve bir daha bulup bulamayacagınız sorun olabilir.
motul bursalı bir firmada 120 lira civarıydı bir zamanlar fakat devamı olurmu yani 1 yıl sonra bulunabilecekmi soru işareti.
sık sık yağ marka ve viskozite değişimi iyi değildir...
o yüzden mobil1 0-40 çok sıcak bir iklimde yaşamıyorsanız gayet iyidir...
15000 yerine 10000de bir değiştirin daha faydalı olsun derim...
edge 5-40 kullanıyorum ben benzinli turbolu astrada ve max 7000 kmde değiştiriyorum... yağ değişim masrafım 100 tl oluyor...

Antalya icin 0-40 uygun olurmu?

Şehir/yağ ilişkisi ne alaka? Mtor farklı sıcaklıkta mı çalışıyor? ;)

Şehir/yağ ilişkisi ne alaka? Mtor farklı sıcaklıkta mı çalışıyor? ;)

maruz kaldığı sıcaklığa bağlı yağ özelliğini yitirmesi açısında söyledim ben.
antalyada motorun maruz kalacağı en soğuk hava sanırım 5 derecedir.en sıcak havada 45 derece denilebilir. sıcak havada arabanın motor suyu sabit derecede geziyoruz ama yağ sıcaklığı ne derecelerde pek bilemiyoruz. benim aracım için konuşayım 1.6 turbo antalyada bütün yaz garibim resmen çile çekti bu sene. motora giren hava çok sıcak klimayı açıyosunuz motora yükleniyor turbo zaten hep sıcak. yağı daha çabuk eskitiyor ve ince yağ sıcakta daha çabuk bozuluyor bana göre.
fakat şöylede bir gerçek var 0-40 şuan piyasadaki en iyi yağlardan biri ve arabalarımıza 10-40 koyma şansımızda bence yok. çünkü 10-40 lar eski teknoloji bildiğim kadarıyla.
yani el mahkum ya 0-40 yada 5-40 kullanmak lazım sanırım...
birde 5-30 var ama benim bildiğim 5-30 ların sıcaklığa dayanımı daha düşük. yani her açıdan 0-40 veya 5-40 gibi.

Motorsiklette motulun urunlerini kullaniyoruz(motor yag zincir yag fren hidroligi vb) oldukca memnunuz oEzellikle zincir yagi mobile kiyasla cok daha iyi tutunuyo...
zaten ilk çıktığında motul motorsiklet için yağ üretiyordu.

Mobil 1 i tavsiye eden arkadaslara tesekkuru borc bilirim,
Degistirdim ve yaklasik 500 km yol yaptim,aracin sesinde ciddi azalma ve cekiste ciddi yukselme oldu,
Tekrar tesekkurler

motul çok güzel bir yağ ama bi m3 kullansaydın kesinlikle tavsiye ederdim...özellikle devir çeviren makinalardaki koruma/performans belli...
ama 1.3 cdti gibi bir motorda castrol gibi bir marka sizi yeterince memnun eder...
kısa aralık değiştirin en güzel faydanız o olur..

GM yağı şuan petrol ofisi üretiyor. Ben geçen cumartesi bakımda 60 TL' ye aldığım petrol ofisi 5-30W koydurdum. Aynı şekilde Mobil 120 TL idi. Yılda bir 6-7.000 km' de yağ değişiyorum ve kendimce pahalı yağa gerek görmüyorum çünkü 1.2 aracımdan kaliteli yağ değişince bile performans beklemek hayal :). Bu tabiki şahsi kendi fikrim.

GM yağının ne gibi kötü yanları var?hiç kimse kullanmak istemiyor ama kanıtlanmış herhangi bir kötü yanı görünmüyor sanırım.

GM yağının ne gibi kötü yanları var?hiç kimse kullanmak istemiyor ama kanıtlanmış herhangi bir kötü yanı görünmüyor sanırım.

yıllar önce vectramda kullandığımda motor sesinin ve titreşimin artmasıyla 1000 km olmadan değiştirdiğimi hatırlarım... o günden sonra bir daha almadım...
aynı sorun transit connect e servislerin koyduğu opet yağıylada başıma geldi...direk castrolle değiştirmiştim onuda...
tercih meselesidir yağ bir yerde. ve arabanızı nasıl ve ne şartlar altında kullandığınızla alakalıdır...

5/40 Castrol Edge kullandim fakat yeni yag degisiminde mobil-1 0/40 kullandim ses önemli dercede azaldi sehir icinde soguk havada bile hemen 3-5 dakika sonra benzinli sesine kadar yaklasiyor.

Geri