Muayene İşi Tamam :)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hasip
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hasip

$value="Opelim.Net";
Yönetici
Genel Başkan
03-Afyonkarahisar
Siteyi ziyaret et
Aracımın muayenesi bugün bitiyordu. Randevu aldıktan sonra gittiğimde egsoz dahil sorunsuz şekilde geçtim. Bir tane hafif kusur buldular bunada şükür :)

Aracım 2011 model Astra J Cosmo Active Select kilometre 84333

muayene.webp

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Feyzi
Hasip abi benim muayenede sol far ayarı kusurlu geçti. Afl far. Bunu yetkili servisten başka yapan yerler var mı? Napmalyım? Servisi aradım 70 lira dediler

Hayırlı olsun 2 sene rahatsınız. Şanzıman yağ kaçakları yıllanmaya başlamış çoğu arabada oluyor keçeden kaynaklı çoğunlukla., ama sorun değil.

Normal far ayarını küçük bir oto far aydınlatma işi yapan bir yere götürmüştüm seyyar bir makineye tutup ayarlanmıştı. Borcumuz ne dediğimde bozuk varsa at bir şey yoksa kalsın demişti. Afl'yi de yapıyorlardır bence en azından 70 lira değildir yazık günah.

---- Seri mesaj engellendi. Mesajlar birleştirildi. (Opel Forum) ----

@Hasip muayenede ben bunu görsem başımdan kaynar sular dökülürdü herhalde bilmediğim için. Hatta hala bilmiyorum bu küçük kusur mu diye :)

Son düzenleme:
Hayırlı olsun hocam gözünüz aydın hayırlı sürüşler

Nerden kaçırıyormuş o yağı..Aracın altında hiç yağ gördünmü?Hafif kusur far ayarları benim bildiğim sıfır araçlarda bile oluyormuş...Bence takma kafaya..Hiç boşuna o ücreti verme...

Şanzımanın alt kısmı ıslaktı, keçeden kaçırmış söylediğiniz gibi. Güzel tarafı 2011 model bir araba sanayiye gitmeden bir kerede muayeneden geçti. B u çok hoşuma gitti.

@Hasip hocam merhaba bugün opelde aracımın bakımı vardı usta şanzımanda yağ kaçağı olduğu bilgisini verdi. Fiyat olarak 1000tl civarı bir döküm verildi(600 lirası işçilik). Ne kadar eksilttigini biliyor muyuz dedim. Sol alt tekerleğin arkasından bir vidayı çıkarttı yaklaşık yarım litre eksik dedi (kapasitesini sordum 1.75lt dedi). Rica minnet yarım litre tekrar yağ koyuldu.
Sendeki durum nasıl resimdeki silinmiş hali dedi usta.
Karter sacında görmüştüm lekesini usta da muhtemelen uzun zamandır var dedi ama yine de yapılma taraftarı.
Bir süre takibe alcam durumu öyle damla damla bir kaçırma yok muhtemelen.

Ekli dosyalar

• IMG_20180728_123732.webp
    IMG_20180728_123732.webp
    47.8 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Önümüzdeki ay benimde bakım geliyor, bakıma gittiğimde bu konuyu kontrol ettirmeyi düşünüyorum açıkcası aklıma düştü baktırmak şart gibi geliyor.

Bu muayene işinde de keyfiyet var. Leş gibi lpg kokan, zor yürüyen araçları tek seferde geçiriyorlar; sizin gözünüz gibi baktığınız araçta da illa bir kusur bulabiliyorlar. Far ayari, yag kaçağı... Bende de hep bi kusur buluyorlar.
Bir seferinde önümdeki aracın sahibi dayı muayene alanına girmeden once aracın her tarafını açıp havalandirmaya çalışıyordu. Buna rağmen lpg kokusu çıkmadı araçtan. Görevli araci zor çalıştırıp alana soktu. Çıkışta benim araç da dayının aracı da iki yıl daha trafikteydi:)))

Tabi baktirmakta fayda var ama eminim önemsiz bir durumdur.

Geri