Ne gibi ihtiyaçlarla böyle bir cihaza gereksinim duydunuz?
Geri görüş kamerası mı? Usb'den müzik dinlemek mi? Pek güncellenmeyen, güncellense de çok işe yaramayan, bulunsun diye konulmuş bir Navigasyon mu? Bluetooth mu?( Harici mikrofon kullanmak ve mikrofonu uygun bir yere yerleştirmek kaydıyla)
En kötü cihazda bile tatmin edici sonuçlar alırsınız. 512mb ya da 1gb ram ile dahi iş görür. Mesela en ucuz kocaman ekranlı teslayı alabilirsiniz.
Ama yok ben carplay ya da android auto kullanırım, google haritalar, youtube, spotify vb. gibi sık güncelleme alan uygulamalar kullanırım derseniz arkadaşların önerdiği navimex 4gb ram, 32gb rom, 8 çekirdek işlemcili cihazdan bile şüpheliyim. Uzun araştırmalarım sonucu kağıt üstünde en iyi cihazın bu navimex olduğuna karar vermiş olmama rağmen.
Alacağınız cihazın depolama alanı 16gb ise net olarak almayın... Muhtemelen sistem bu alanın 13-14 gb'nı kullanıyor olacak ve uygulama güncellemelerini yapamayacaksınız.
Bu tip cihazlarda aracınızın orjinal radyosunu ve genel ses kalitesini, orjinal teypteki stabilite ve kaliteyi de bulamayacağınızı hatırlatmak isterim.
Daha önce hiç multimedya cihazı kullanmadıysanız ilk başta heyecan verici görünecektir fakat zamanla arkadaşların da dediği gibi kullanmak tatsız bir hale gelebilir.
Bir süre sonra benim gibi hediye edebilir (necvox platinum 1033-wince) ya da 2000tl'ye alıp 650tl'ye satabilirsiniz (newfron an-06 10 inç 1gb ram 16gb rom- android).
Bir buçuk yıldır multimedya cihazı kullanmıyorum. Navimex 7inç 4gb ram, 32gb rom 8 çekirdek işlemcili cihaz biraz cazip geliyor. 2000-2400tl'ye satıldığını biliyorum.
Not: necvox'un 7 inçten büyük cihazı yok bildiğim kadarıyla. Necvox tesla satıyorum diyen yanılıyor olabilir.