Nano koruma nedir? Nerede yaptırmak uygun olur? Nasıl yapılır?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tomacco
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tomacco

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Siteyi ziyaret et
Selamlar herkese, aracıma nano koruma yaptırmayı düşünüyorum.
Sonaxtan koltuk torpido jant koruma dahil nano korumaya 200 lira fiyat aldım.Yaklaşık 4 sa süren bir işlem evime yakın olduğu için tercih edebilirim?
Autwax a fiyat sordum onlar 100 liraya 1.5 saatte sadece boya koruma yapılabileceğini söylediler.Gerçek nano koruma 24 saatte ve 1000 liraya yapılıyormuş.
Sizlere sorum, nano koruma yaptıran arkadaşlar nereden yaptırdılar ve kaça mal oldu?
Yapılan işlemler sırasıyla neler?
Nelere dikkat edilmeli?
Sonax güvenilir mi bu konuda?

Ynt: Nano koruma nedir? Nerede yaptırmak uygun olur? Nasıl yapılır?

Ben iki hafta önce yaptırdım.Nano uygulama öyle 1.5 - 2 saatte bitecek bir işlem değil.
Yaparım diyen yalan söylüyordur.
Ben ürünü yurt dışından getirttim ve bir arkadaşım vasıtası ile uygulama yaptık.
Kullandığım ürün Gtechniq C1

http://gtechniq.com/shop/3s-for-cars/exterior-coatings/c1-crystal-lacquer/

Aslında nano korumayı uygulmak basit benim aldığım ürün 25 ML lik bir şişede ve bu şişe sadece bir araç için.
Şişe açıldımı bitmesi gerekiyor bu nedenle şişe küçük.Tabi bu şekilde olmayan nano ürünlerde var.
Nano korumayı sürmeden önce araçtaki kılcal çiziklerin çıkarılması gerekiyor.Zaten asıl vakit alan işlemde bu , her panel ile ayrı ayrı spot ışık altında uğraşmak gerekiyor.
Benim aracta gözle görülür hiç bir şey yoktu ama ne zamanki spot ışığı tuttuk her şey ortaya çıktı bol miktarda yıkama çiziği diye tabir ettiğimiz kılcal çizikler vardı.
Çizik giderme işlemine saat 10:30 gibi başladık akşam 20:00 gibi bitti.Aracın verniği diğer araçlara göre biraz daha sert çıktı bu nedenle bu kadar uzun sürdü.
Bu işlem bittikten sonra aracı yıkayıp nano yu uygulamaya geçtik.
Nanonun paketinden çıkan makyaj silme pamuğuna benzeyen pamuklar ile sürüp sonra micofiber bez ile kurulanıyor.
Bu işlem basit ve yeni araç alanlar kendileride yapabilir.
Uygulama video su aşağıda.
Yardımcı olabileceğim başka bir şey var ise sorabilirsiniz.

GTechniq C1

Saolun çok detaylı anlatım yapmışssınız.
Şimdi bu işlemleri kendim yapma şansım yok.Baheçemizde müsait değil.O nedenle firmaya yaptırmak niyetindeyim.
Anladığım kadarıyla 1.5 saatte yapılan boya korumnın kimseye faydası yok.Autowaxı eledim o nedenle.
Şimdi sonaxta yaptıracağım bu işlemi.Arabamda kılcal çizik yoktur sanırım.bir kez sonaxta cilalı yıkama işlemi oldu.3 kasımda aldım arabamı?Sadece aynamın ucunda birazcık boya kalkması var oda kalem çiziği kadar vitoya sürtmüştüm aynamı.
Sırasıyla hangi işlemleri yapacaklar.Önce bir yıkama yapılır sanıyorum.kılcal çizik varsada onu nasıl giderecekler.Sonrasında hep aynı cila malzemesi mi sürülüyor arabaya? yoksa sırsasıyla başka malzemelede kullanılıyor mu?
ben sorduğumda her uygulamadan sonra 15-25 dakika bekleme, sonrasında tekrar uygulama oluyormuş.
hangi ürünleri kullanmaları gerekir?

İster nano olsun ister başka bir ürün ile koruma yapılsın, son kat ürünlerini uygulamadan önce mutlak suretle yüzeyin temizlenmesi, çiziklerin giderilmesi ve son kata uygun hale getirilmesi gerekiyor. Dolayısıyla Sayın Togi’ninde bahsettiği üzere 1-2 saatte nasıl yapıyorlar, ne yapıyorlar bilemiyorum. Şayet araç yeni alınmışsa tamam derim ancak kullanılmış bir aracın 2 saatte bitmesi, doğru uygulamarın yapılmadığına işaret eder.
Ben bu tarz uygulamaları kendim yapıyorum. Hem kendi aracıma hem de eş dost, akrabalarımın araçlarına uygulamalar yapıyorum. Yüzeyin durumuna göre 6 ile 12 saat uğraştığım araçlar oluyor.

Anladım.Şimdi bu işlemi sonaxta yaptıracağım nasipse.Nano koruma sonrasında suyun kaporta üzerinde aynı videoda olduğu gibi akması lazım sanırım.Sonax birde bitkisel bir ürün daha uygulayım premium adı altında bir işlem daha yapıp suyun daha kolay akmasını sağlıyormuş?bu ürünü elime sürdürüp musluğunu altına tutumamı suyun nasıl kaydığını gösterdiler farkın bu olduğunu söylediler bende nanoda zaten su daha kolay akmıyormu dedim evet ama bu kadar olmaz dediler gereklimidir bu premium koruma ürünün adı aklımda kalmadı.Bir danışayım dedim sizlere.aracım 376 km de daha umarım kılcak çizikler yoktur.
Ben bir terslik olmazsa başında durucam 4 saat sürecekse oturup beklerim çay içerim vaktim var bugün.Baştan sağma birşey olmasın.koltuk koruma ve jan ile beraber torpida koruma dedikleri şeyde bir kimyasalı sprey olarak sıkıp onu malzeme üzerine yedirmelerinden ibaret sanırım çokda önemli birşey değil herhalde.

Aracı 3 Kasımda aldıysanız kılcal çizik olmayabilir ama yinede spot ışık altında bakılmalı çünkü nanao korumalar çizikli yüzeye iyiy tutunamıyor ve ömrü kısa oluyor.
İşlam adımlarıı genelde aşağıdaki gibidir.
1.Araç Yıkanır
2.Kil temizliği yapılır ve araç bantlanır
3.Çiziklerin durumuna göre çizik giderme işlemi yapılır.(Polisaj makinası ile) Bende çizik giderici olarak GTechniq P1 ve Chemical Guys Cut 1.0 , 1.5 ve 2.0 kullandık.Çizik durumuna göre değişik ürün tercih ettik.
4.Araç tekrar yıkanır ,
5.Nano ürün uygulaması yapılır.
Yalnız burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta eğer kapalı garajınız yok ise yağış günleri tercih etmelisiniz.Çünkü nano uygulamadan sonra araç 24 saat su görmemeli.

Nano ürünler diğer boya koruma uygulamalarına göre vernik üzerinde daha kalın bir tabaka oluşturuyor ve ömürleride daha uzun oluyor , 1 yıl rahatlıkla kullanabiliyorsunuz ama 1 yıl sonra yenileme yapmak gerekli..

tomacco link' Alıntı:
Saolun çok detaylı anlatım yapmışssınız.
Şimdi bu işlemleri kendim yapma şansım yok.Baheçemizde müsait değil.O nedenle firmaya yaptırmak niyetindeyim.
Anladığım kadarıyla 1.5 saatte yapılan boya korumnın kimseye faydası yok.Autowaxı eledim o nedenle.
Şimdi sonaxta yaptıracağım bu işlemi.Arabamda kılcal çizik yoktur sanırım.bir kez sonaxta cilalı yıkama işlemi oldu.3 kasımda aldım arabamı?Sadece aynamın ucunda birazcık boya kalkması var oda kalem çiziği kadar vitoya sürtmüştüm aynamı.
Sırasıyla hangi işlemleri yapacaklar.Önce bir yıkama yapılır sanıyorum.kılcal çizik varsada onu nasıl giderecekler.Sonrasında hep aynı cila malzemesi mi sürülüyor arabaya? yoksa sırsasıyla başka malzemelede kullanılıyor mu?
ben sorduğumda her uygulamadan sonra 15-25 dakika bekleme, sonrasında tekrar uygulama oluyormuş.
hangi ürünleri kullanmaları gerekir?

Uygulama özetle; Araç yıkanır>kil uygulaması yapılarak yüzey temizlenir>araç tekrar yıkanır>spot test yapılır ardından yüzeyin durumuna göre (kılcal çizik, hare, matlaşma) ilk uygulama uygun ürün ve uygun ped ile yapılır (yüzeyin durumuna göre kullanılan malzemeye göre paneller tek yahut gerekiyorsa çift geçilir), araç yıkanır> yüzey kontrolü yapılır>son kattan önce glaze uygulaması yapılarak derin bir parlaklık sağlanır>son kat uygulaması yapılır.(nano,wax,sealant)

tomacco link' Alıntı:
Anladım.Şimdi bu işlemi sonaxta yaptıracağım nasipse.Nano koruma sonrasında suyun kaporta üzerinde aynı videoda olduğu gibi akması lazım sanırım.Sonax birde bitkisel bir ürün daha uygulayım premium adı altında bir işlem daha yapıp suyun daha kolay akmasını sağlıyormuş?bu ürünü elime sürdürüp musluğunu altına tutumamı suyun nasıl kaydığını gösterdiler farkın bu olduğunu söylediler bende nanoda zaten su daha kolay akmıyormu dedim evet ama bu kadar olmaz dediler gereklimidir bu premium koruma ürünün adı aklımda kalmadı.Bir danışayım dedim sizlere.aracım 376 km de daha umarım kılcak çizikler yoktur.
Ben bir terslik olmazsa başında durucam 4 saat sürecekse oturup beklerim çay içerim vaktim var bugün.Baştan sağma birşey olmasın.koltuk koruma ve jan ile beraber torpida koruma dedikleri şeyde bir kimyasalı sprey olarak sıkıp onu malzeme üzerine yedirmelerinden ibaret sanırım çokda önemli birşey değil herhalde.

Organik cila dedikleri olay Sonax'ın saf Carnauba cilası. Ancak uygulamayı yaptıktan sonra 12 saat bekletiyorlar cilayı araç üzerinde.

Bu arada sonaxta jant ve trimlerede nano uygulama yapıyorlarmı ?

Bugünde yağmur var kapalı garajım yok.Şimdi onlar işlemi bitirdikten sonra ancak avmye giderim akşam işim var ama sonuçta yağmur var istanbulda bugün hafifte olsa.
Organik cila yaptırmıycam sanırım artı 100 lira çok.
nano yaz aylarını çıkarsa bana yeter.
Şimdi Cuma namazından sonra gitsem akşam 6 gibi en geç işlem biter.gelmeden arayın dediler randevu alın sıra olmasın diye.motor koruma yapmıyorlar bu paket içinde birde bu torpido koruma nedir tam olarak.Ben özellikler uyardım aracın iç panelinde hiçbir yere bez sürmeyin sonra göstergeler çiziliyor diye torpidaya ve diğer plastik aksama parlatıcı şeyler sürülmesinin sonradan yapışkan bir yüzey yaratıp lekeli ve kötü göründüğünü okudum bizim forumdan.Ondan sorayım aracı iç-dış yıkamaya verdiğimizde içini nemli bir bezle silinmesi çizilmemesi için yeterlimdir?
Çok detaycıyımdır birşeyleri tam öğrenmeden içime sindirmeden yapamıyorum.Araç almadan 10 ay sürekli okudum. :)O nedenle sizi sıkmamaya çalışıcam. :)

Geri