Nokian'ı övdüler. Nokian WR D3 aldım.

resim devamı

Ekli dosyalar

• 20141127_145544opel.webp
    20141127_145544opel.webp
    72.9 KB · Görüntüleme: 101
  • 20141127_145558opel.webp
    20141127_145558opel.webp
    78.9 KB · Görüntüleme: 96
  • 20141127_145850opel.webp
    20141127_145850opel.webp
    64.3 KB · Görüntüleme: 97
Kullanım sonrası tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Kullanım sonrası tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim...

Tabiki hava koşullarına göre tecrübelerimi aktaracağım. İlk izlenimlerim lastiğin yapısı güzel. Yumuşak bir yapısı var. Direksiyon biraz hafifledi. 6km yol yaptım daha kullandıkça yazarım :)

Arkadaşlar dün Sinop'tan Samsun'a gittim. Giderken hava yağışlıydı, dönerken pek yağış yoktu. Bu süre zarfında şunları anladım. lastikler bir kere yumuşak gerçekten:good: Islak zeminde yol tutuşu gerçekten güzel. Fren testi yapmadım ama yol tutuşu hoşuma gitti. Ayrıca su birikintilerine eski lastiklerimle hızlı girdiğim zaman frene basmış gibi birden hız kesiliyor ve dreksiyonu düzgün tutmazsanız denge bozuluyordu. Bu lastiklerde ise bu hisler neredeyse hiç yok gibi. Lastiğin kanal yapısı buna etken olabilir diye düşünüyorum. Çok fazla test etme şansım olmasa da ıslak zeminde genel olarak performansı iyi. İnşallah kar, buz görürüm de bu havalardaki performansını görmüş olurum :)

Doru karar vermissin ama ben bu markayi rusya lastigi diye biliyodum finlandiyamiymis

dayımın aracına bizde aldık 2 tane olmasına rağmen dün milletin kaldığı rampalarda tık demeden çıktık.
nokian ayrı bir lastik gerçekten yazlıklarınıda kullandım on numara lastik...

yıllar önce dört mevsim lastiği diye almıştık v desenliydi. kuruda göstermediği performansı ıslak yağışlı havada gösteriyordu...karadenize göre bir lastik denilebilir... :D

Corsa aracıma aldığım nokian line yaz lastiklerimi bozuk rot ayarından dolayı içten yemişiz. Çok yumuşak lastik olduğu için lastiklerin içleri şuan berbat durumda.

Sizde rot ayarınıza dikkat edin. Nokian lar biraz yumuşak hamurlu oluyor.

sert olsa da içten yersiniz ki,

bu arada ben de dün yeni aracıma d3 aldım.

hatta delilik edip aracı almadan önce lastiği aldım ve sahibine gönderttim :D (sahibi tanıdık sayılır)

İzmir-ankara yapacağım Pazartesi günü inşallah, eski aracımda da WR-g2 kullanıyordum, fark var mı yok mu yazarım

Konu biraz eski ama hortlatıyım. Ara sıra lastik fiyatlarına bakıyorum. Değişme zamanı yaklaşıyor. Michelin in yeni çıkan dört mevsim lastikleri 300TL.

Neyse araştırırken NOKIAN 195/65 R15 91T Weatherproof Dört mevsim lastiğine rastladım. Fiyatı oldukça makul 195 TL.

Michelin almaya kalkarsam 1200 TL vermem lazım ama nokian alırsam 780 TL vericem. 25 TL gaz + 70 TL rot balans ayarı için versem bana 875 TL ye mal olacak komple.

Bu nokian ı kullanan arkadaşlar memnunlar mı?

Geri