Daha önce bu konu içinde, kullandığım obd2 cihazı ile ilgili ilk izlenimlerimi aktarmıştım. O paylaşımımı son yaşadığım olayın akabinde sildim. Şimdi müsadenizle sahte obd 2 cihazı ile ilgili son izlenimimi aktarayım.
Ben bu cihazı "aslında olmayan"

termostat sorununu çözmek adına aracın ecu'daki hararet değerlerini okumak için almıştım. (Ne işler açıyordun başımıza motul inugel optimal
https://www.opelim.net/threads/hararet-dusmesi.172150/) neyse fazla uzatmayayım olaya geçeyim.
Bazen uzun yolda aracın verilerini izlemek, kaydetmek için cihazı obd soketinde takılı bırakıyordum. Bir gün 100km yol gittikten sonra yakıt aldım, petrolden çıkıp 2 km gittim ki servo direksiyon, yakıt az gibi bir arızalar serisi ekrandan hızla geçti, sonra vitesler vuruntulu geçmeye başladı. Muhtemelen cihaz o anda aracın kontrol modülleri (beyinleri) arasındaki iletişimi bozdu ve sanırım depo full olmasına rağmen yakıt az uyarısını görünce zaten hiç güvenmediğim obd2 cihazının bu duruma sebep olduğuna kanaat getirdim ve soketten cihazı çekmemle tüm arızalar kayboldu, araç normale döndü. 2500km geçmiş çok şükür, inşallah bir daha yaşamam. Kimse de yaşamasın çok kötü bir deneyimdi. Eğer modüllere zarar verseydim masraf çok büyük olabilirdi.
Naçizane küçük bir tavsiyede bulunayım; o sahte obd cihazlarını araçlarınıza takmayın. Aldığım cihazı iade edecektim, satıcı bunu yine bir başkasına satar diyerek, cihazı kullanılamaz hale getirip çöpe attım.