- Konuyu Başlatan
Cvp: OEM Makyajlı Sis farı kullanan Enjoy Active Sport ve Cosmo kullanıcıları bi yardım
Hay Allah razı olsun. Şasi no özel mesaj atıyorum üstad.
enisokan' Alıntı:A16LET 2010 Astra J Cosmo (Makyajsız) aracımın sis şeması. Tesisatın çok değişeceğini sanmam. Şasi kodunuzu verirseniz sizin şemaya bakabilirim. (2012 yılı ve öncesi servis programım var)
Sislere bağlı kablo kahverengi/mor. Onlar da kaput içindeki sigorta kutusundaki 26 nolu sigortaya bağlı. Rölesi de aynı kutudaki 46 nolu röle. Rölenin bobinine enerji BCM'den geliyor. BCM X5 soketinin 13 nolu pini.
Programda şemanın açıklaması:
The front fog lamp relay is supplied with battery voltage at all times. The front fog lamp switch signal circuit is grounded momentarily by pressing the front fog lamp switch. The body control module (BCM) energizes the front fog lamp relay by applying ground to the front fog lamp relay control circuit. When the front fog lamp relay is energized, the relay switch contacts close and battery voltage is applied through the front fog lamp fuse to the front fog lamp supply voltage circuit which illuminates the front fog lamps.
Google Translate:
Ön sis lambası rölesine her zaman akü voltajı verilir. Ön sis lambası anahtarı sinyal devresi, ön sis lambası anahtarına basarak anında topraklanır. Karoseri kontrol modülü (BCM), ön sis lambası rölesi kontrol devresine topraklama uygulayarak ön sis lambası rölesini enerjilendirir. Ön sis lambası rölesi enerji verildiğinde, röle anahtarı kontakları kapanır ve akü gerilimi ön sis lambaları yanar ön sis lambası besleme gerilimi devresine ön sis lambası sigortası ile uygulanır.
Hay Allah razı olsun. Şasi no özel mesaj atıyorum üstad.