Oepl Astra H Silkeleme Sorunu! Çıldırmak üzereyim..

hiç rolantide gaza yüklendinizmi? egsoz tıkalı olmasın?
birde boşa alıp gaza yüklenince bu sorun yoksa debraj,bu arada motor sesinde fazlalaşma gibi bir hissiniz varsa debraj pedalında vuruntu varsa volant da olabilir yani silkleme tireme ise

Rolantide gaza yüklenince hiçbir sorun yok hocam. Motor sesinde fazlalaşma ve ya debraj pedalında vuruntu da yok.(Araç Easytronic vites).

Yardımlarınız için teşekkürler..

Yine bir z16xep twinport kurbanı . Hocam aracında ilk olarak yapman gereken EGR nin fişini çekmek , eğer fişi çektiğinde bu tekleme , hoplama yada nasıl tanimliyorsan kaybolursa , hemen aşağıdaki linkteki işlemi yap ...

EGR fişini çektin , 1 defa marsa bas ve aracı test et , sonra kontagi kapat fisi geri tak , ilk kontakta arac arıza kaydetmez , deneme yapman icin bu sekilde . Ancak fiş cekili iken kontak ac kapa yapip 2. defa mars basarsan araba arıza kaydeder , 3. de arıza lamban yanık kalır . O yüzden test et , fişi tak . Eğer arızalar ortadan kaybolursa , linkteki işlemi yapın ...

ASTRA H - 52 DV 649: Z16XEP TEKLEME ÇÖZÜMÜ

Gecmis olsun ...

Hocam aracı bilgisayara bağlattım;
P0115 = Soğutucu Suyu- Sıcaklık Sensörü Fonksiyonu Kesintisi
P0201 = Püskürtme Supabı (Silindir1) Fonksiyon kesintisi arızaları çıktı. Acaba sorun bunlardan olabilir mi? Eğer bunlardansa ne yapmak gerekir?
Teşekkürler....

Konuyu hortlatayımda faydası olsun birilerine.Aks problemi yaşıyorum.Krikoyu kaldırdım sağ aks iç körüğünün dönme esnasında bir noktada hafif kamburlaştığını tespit ettim.Laledeki 3 bilyadan biri yada bilye yatağında sorun var.
AKS TEŞHİS ETMEYE GELİNCE : 4-5 . viteslerde gaza basınca titreme oluyor.Diğer buji-egr- enjeksiyon işeme sorunlarının aksine araçla uzun rampa inişlerinde teker yükü motora binince yüksek hızlarda aynı sorun tekrar eder.Bende ediyor.
AYRICA,bazı arkadaşlar direksiyonu kırıp gaz harekey verince araç titrer demiş bazı forumlarda ama ,İÇ AKS KAFASI sorunlarının direksiyon hareketi ile neden ilişkisi olsunki.Usta değilim ama benim teşhis kriterim aracı bir iniş bulup kompresyona sokmak.(Tabi bu motor kulaklarını ekarte etmeyebilir,ustalar yorumlasın)

Z16xep motorlu astra h araçların özellikle lpg li olanlarda daha sık olan eksoz süpaplarının aşırı ısı sonucu yanması ve oturma yüzeylerinden kompressyonun kaçarak motorda tekleme
Ve silkelemelere yol açmasıdır.
Çözüme gelince silindir kapağının söklerek süpap takımının , conta setinin yenilenerek silindir kapağının revizyon edilmesi ile mümkündür.Yukarıda zaten ilgili diğer parça olan ateşleme bobinini değiştirmişsiniz.geriye başka bir parça kalmıyor.

Geri